Novi poslovi ENT-a za 38 mil. kn u Hrvatskoj i inozemstvu

Autor: Poslovni dnevnik , 22. prosinac 2021. u 22:00
Predsjednica Uprave Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević/J. Galoić/PIXSELL

U prvih 9 mjeseci svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson NT Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih rezultata.

Ericsson Nikola Tesla zaključio je nove ugovore ukupne vrijednosti 38 milijuna kn pomoću kojih jačaju aktivnosti na tržištima Kosova i Bjelorusije – gdje su potpisali nekoliko ugovora vezanih uz proširenje mobilnih mreža operatora BeCloud, A1 Bjelorusija i Ipko, dok u RH nastavljaju suradnju na važnom projektu Ministarstva pravosuđa i uprave te Državnom geodetskom upravom.

Ovaj ugovor vezan je uz Razvoj i nadogradnju jedinstvenog poslužnog mjesta (One Stop Shop-OSS), zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra (ZIS)”.

Svrha ZIS-a je ubrzanje procesa registracije nekretnina u katastarskom i u zemljišnoknjižnom sustavu, uz podizanje razine pravne sigurnosti u prometu nekretnina, te pojednostavnjenje procesa, za to što je od ranije razvijen OSS, kao jedinstveno poslužno mjesto za pristup podacima.

U prvih 9 mjeseci svi ključni pokazatelji poslovanja Ericsson NT Grupe bilježe rast i pokazuju nastavak izvanrednih rezultata. Prihodi od prodaje bilježe rast na svim tržišnim segmentima te iznose 1,533 mlrd kn i 6,2% su viši u odnosu na isto razdoblje 2020.

S udjelom izvoza od 52,4% u ukupnim prodajnim rezultatima, kompanija zauzima visoko mjesto na listi najvećih hrvatskih izvoznika, a GFI za 2021. očekuju se krajem veljače. 

Komentirajte prvi

New Report

Close