Novac iz EU za tvornicu antikorozivne zaštite

Autor: Darko Bičak , 10. prosinac 2017. u 22:00
Tvrtka je partner IBM-a, Forda, Volva, Mercedesa, Boscha... Foto: PD

Zbog povećane potražnje tvrtka Borisa Mikšića gradi novi pogon u Belom Manastiru, investicija 27 mil. kn.

Tvrtka poduzetnika i nekadašnjeg političara Borisa Mikšića EcoCortec, u Osijeku je potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru javnog Poziva na dostavu projektnih prijava Kompetentnost i razvoj MSP-a. Kako ističu iz EcoCorteca, koji se bavi proizvodnjom antikorozivne zaštite, tvrtka je ostvarila potporu od osam milijuna kuna, a ukupna vrijednosti investicije iznosi 27 milijuna kuna. Razdoblje provedbe projekta predviđeno je od 31. srpnja ove do 31. svibnja 2019. godine.

Iz svojeg pogona u Belom Manastiru snabdijevaju svojim patentiranim proizvodima najveće automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Renault, Ford, Toyotu i druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i drugi.

Ovaj projekt će, kažu, dodatno ojačati konkurentnost tvornice uz razvoj novih kompetencija i stvaranje novih radnih mjesta. Potražnja za antikorozivnim folijama koje su proizvedene po Cortecovoj patentiranoj tehnologije toliko raste da se vlasnik tvornice Boris Mikšić, kažu u ovoj tvrtki, odlučio za gradnju nove tvornice koja će povećati kapacitete te ubrzati dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD.     

Komentirajte prvi

New Report

Close