Nova senzacija iz hrvatskog IT diva: Infobip razvio chat aplikaciju

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2020. u 10:32
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Vodnjanski IT div Infobip nedavno je razvio novi proizvod koji će biti ponuđen njihovim klijentima, a uz tu je vijest najavio i dodatno zapošljavanje tisuću novih djelatnika.

Radi se o "chatbot-platformi" koju su brojni timovi i odjeli unutar Infobipa razvijali šest mjeseci, odnosno o novom računalnom programu koji će uskoro biti ponuđen klijentima koji će moći kreirati vlastiti "chatbot" na Infobipovoj platformi, piše Glas Istre.

Chatbot može biti vrlo jednostavan i raditi na principu predefiniranih pitanja i odgovora, ali isto tako može biti složeni računalni program koji korištenjem umjetne inteligencije, odnosno pomoću strojnog učenja i neuronskih mreža, može funkcionirati kao digitalni asistent te može samostalno učiti, razvijati se i odgovarati na mnogo složenije upite, kaže Krešo Žmak iz Infobipa

– Chatbot je računalni program koji simulira ljudski razgovor pri čemu se upiti krajnjih korisnika obrađuju i na njih se odgovara potpuno automatizirano. Chatbot može biti vrlo jednostavan i raditi na principu predefiniranih pitanja i odgovora, ali isto tako može biti složeni računalni program koji korištenjem umjetne inteligencije, odnosno pomoću strojnog učenja i neuronskih mreža, može funkcionirati kao digitalni asistent te može samostalno učiti, razvijati se i odgovarati na mnogo složenije upite. Chatbot platformu kao inovativno online rješenje kreirali smo jer smo uvidjeli da postoji potreba na tržištu, budući da krajnji korisnici sve više žele komunicirati s tvrtkama koristeći konverzacijske kanale, poput chat aplikacija kao što su WhatsApp i Viber. Krajnji korisnici danas prilikom korištenja online usluga žele brze povratne informacije i asistenciju, a ovakav im program to može omogućiti, objasnio je direktor razvoja proizvoda u Infobipu Krešo Žmak.

Komentari (1)
Pogledajte sve

dragi (nepismeni) novinaru – ja ne vidim kako ce on konkurirati Whatsappu ili Viberu. ok, clickbait..

New Report

Close