U Koprivnici mogu napuniti gotovo 50% više nego sad

Autor: Sergej Novosel Vučković , 10. svibanj 2022. u 23:28
Foto: Carlsberg Croatia

Nova linija za punjenje limenki piva i cidera u pivovari Carlsberg Croatia omogućit će znatno povećanje volumena proizvodnje i proširiti izvoz brenda Somersby na još više svjetskih tržišta. Investicija je vrijedna 3,5 milijuna eura, u pogonu će raditi 20 ljudi.

Koprivnička pivovara Carlsberg Croatia s novom linijom za punjenje limenki piva i voćnog vina (cidera), otvorenom u utorak i vrijednom oko 3,5 milijuna eura, odnosno 26 milijuna kuna, moći će volumen proizvodnje povećati za čak 46%. Proširenjem pogona na Danici, u kojem će raditi 20 ljudi, danski je Carlsberg pokazao koliko mu je ovdašnje hrvatsko tržište bitno, a njime će još više pospješiti i izvoz svojeg popularnog brenda cidera Somersby, koji se u Koprivnici proizvodi i plasira u više od 20 zemalja širom svijeta.

Foto: Carlsberg Croatia

Izvršni potpredsjednik Grupacije Carlsberg za srednju i istočnu Europu Lars Lehmann kazao je da je investicija od velikog značaja za Hrvatsku i izvozna tržišta.

“Grupacija kontinuirano ulaže u Hrvatsku i vjerujemo da nas na ovom tržištu čeka još puno prilika za rast i razvoj”, poručio je Lehmann.
U Koprivnici se piva i cider rade u staklenim i plastičnim PET bocama i bačvama, a nova linija za limenke, tj. aluminijsku ambalažu, izravni je odgovor na potrošačke trendove, koji govore da je takvo pakiranje sve traženije, kako ističe predsjednik uprave Carlsberg Croatia Marcin Burdach.

“Redovito pratimo navike naših potrošača i zato vjerujemo kako nova linija limenki pruža priliku za širenje kako domaćeg poslovanja, tako i izvoza. Ona nam omogućuje i da znatno zadovoljimo potrebe potrošača za lokalno proizvedenim pivom i ciderom”, kaže Burdach.

Foto: Carlsberg Croatia

Osim Somersbyja, u limenke će se ulijevati i pivo Pan, najvažniji Carlsbergov domaći pivski brend u svim svojim varijacijama. Dosad se i Pan u limenkama punio u Carlsbergu u Srbiji pa je ovo i svojevrsni povratak kući.

Pivovara u Koprivnici, inače, postoji od 1971., a od 1972., dakle prije pola stoljeća, tamo se licencno proizvodilo pivo Tuborg, iz Carlsbergova portfelja. Nova je pivovara izgrađena prije 25 godina, a prije točno 20 godina Danci su joj postali vlasnici. U njoj aktivirana nova linija sad je spremna za još veće serviranje pića Hrvatskoj i svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close