NO Petrokemije odobrio osnivanje Tvornice paleta i Tvornice gline, te likvidaciju Petrokemije Novi Sad

Autor: Poslovni.hr/H , 29. srpanj 2019. u 10:58
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nadzorni odbor (NO) Petrokemije dao je suglasnost Upravi za osnivanje Tvornice paleta Kutina i Tvornice gline Kutina, te za pokretanje likvidacije Petrokemije Novi Sad, objavili su u ponedjeljak iz Petrokemije putem Zagrebačke burze.

"U sklopu procesa optimizacije poslovnih procesa u društvu i grupi Petrokemija, NO Petrokemije je na sjednici održanoj 26. srpnja dao prethodnu suglasnost Upravi za poduzimanje svih potrebnih radnji za osnivanje trgovačkih društava Tvornica paleta Kutina d.o.o. i Tvornica gline Kutina d.o.o.", navodi se u priopćenju.

Osnivanje tih društava, kako se ističe, dio je postupka restrukturiranja koje ima za cilj na novoosnovana društva prenijeti određene gospodarske djelatnosti koje ne predstavljaju temeljnu djelatnost društva.

NO je na istoj sjednici dao prethodnu suglasnost Upravi na donošenje odluke o pokretanju postupka likvidacije društva kćeri Petrokemija d.o.o. Novi Sad – punim nazivom "Preduzeće za trgovinu i usluge export-import Petrokemija".

Odluku je Uprava Petrokemije u funkciji Skupštine Petrokemije d.o.o. Novi Sad donijela na danas održanoj sjednici, navodi se.

Također se napominje da se postupak likvidacije otvara na dan registracije i objavljivanja odluke pred Agencijom za privredne registre Republike Srbije.

Komentirajte prvi

New Report

Close