Nijemci hvale Rimčev novi automobil: Bugatti je prošlost, sada dolazi Nevera

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2021. u 14:24
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

“Željeli smo pokazati što je tehnički moguće. I, naravno, malo se zabaviti”, rekao je 33-godišnji Rimac za Der Spiegel.

Njemački Der Spiegel raspisao se o novom automobilu Mate Rimca, prenosi Index. Neveru se opisuje kao “nadmoćnu”, a Rimca kao osobu koja “uvodi nove standarde” u industriju električnih automobila.

“Sportski automobil Rimac Nevera od 2000 KS pokazuje superiornost električnog pogona na trkaćoj stazi”, ističe Der Spiegel u članku pod naslovom “Bugatti je bio jučer. Sad dolazi Rimac Nevera”.

Njemački list konstatira da je Nevera “trenutni vrhunac jedne velike karijere”, tijekom koje je Rimac u deset godina od “potpuno nepoznatog postao savjetnik nekih od najpoznatijih menadžera autoindustrije”, koji savjetuje šefove Volkswagena i Porschea o prelasku na električne automobile.

Der Spiegel ipak kritički konstatira da “Nevera igra na najniže instinkte”, prenosi Index.

“Željeli smo pokazati što je tehnički moguće. I, naravno, malo se zabaviti”, rekao je 33-godišnji Rimac za Der Spiegel, koji podsjeća da je on svoju karijeru započeo kao vozač na utrkama. “Nevera nije doprinos masovnoj pokretljivosti, nego zabavna aktivnost za nekolicinu”, objašnjava Rimac.

No Nevera treba također demonstrirati “što sve mogu proizvesti Rimac Automobili”. Kako prenosi Index, Der Spiegel smatra da Rimčeva “tehnologija može obična vozila učiniti bržima, ekonomičnijima ili sigurnijima”.

Komentirajte prvi

New Report

Close