Stabilni u krizi
ulaganje u zajednicu

Nesebično pomažu oboljelima od multiple skleroze, djeci iz udomiteljskih obitelji, učenicima i studentima

Ova je godina, nažalost, pred sve nas postavila više, previše izazova, a ENNA & PPD grupa odgovorila je na mnogo njih. Ulaganje u zajednicu postaje jedna od njezinih prepoznatljivih karakteristika.

PD VL native tim
30. prosinac 2020. u 14:16

Biti stabilan i pouzdan partner u ovim teškim vremenima nikada nije bilo bitnije, a to znaju i u ENNA & PPD grupi. Uspješni su na hrvatskom i europskim tržištima, ali i produžena su ruka uspjeha društvene zajednice u koju značajno investiraju. Neposrednost u komunikaciji, okretnost i brzina reagiranja i odlučivanja u svakodnevnom radu prometnula ih je u jednu od uspješnijih grupacija u hrvatskom poslovnom okruženju. Ova je godina, nažalost, pred sve nas postavila više, previše izazova, a ENNA & PPD grupa odgovorila je na mnogo njih. Ulaganje u zajednicu postaje jedna od njezinih prepoznatljivih karakteristika.

Suradnju sa svim svojim partnerima temelje na povjerenju i kvaliteti, težeći dugoročnim odnosima, a ulaganjem u svoje zaposlenike i njihova znanja razvijaju stručnjake koji doprinose njihovu uspjehu. Posluju na B2B tržištu, ali upravo značajnim ulaganjem u zajednicu potvrđuju uvjerenje o važnosti društveno odgovornog poslovanja. Onog koncepta koji mnogi drže tek kao slovo na papiru, ali ipak primjena je ona koja se broji.

Poznato je da ulažu u hrvatski sport, a ponosno podupiru i projekte koji populariziraju znanost te umjetničke festivale i nezavisna kazališta. Posljednjih nekoliko godina, izgradnjom kapaciteta i mogućnosti uključuju se u brojne akcije hrvatskih medijskih kuća, od podupiranja različitih konferencija do projekata popularizacije energetskih, ali i drugih društveno važnih tema kao što su obrazovanje i znanost, kultura i umjetnost. Svjesni iznimne važnosti jakih i nezavisnih medija, u trenutku kada nas je zadesila pandemija i mediji su se našli u neugodnom razdoblju, podržavali su i podržavaju i brojne društveno odgovorne projekte medija iako nemaju izravnih poveznica s područjem njihova poslovanja.

Novo sutra za bolje sutra

Veliku važnost kada je riječ o promicanju ljudskosti i društvene odgovornosti preuzima i njihova Zaklada Novo sutra. Zakladu Novo sutra osnovao je Pavao Vujnovac, vlasnik i predsjednik Uprave Energia naturalis grupe i PPD-a, a danas bez nje mnogi projekti ne bi ugledali svjetlo dana. Riječ je o onim projektima koji u fokus stavljaju hrvatski potencijal i želju da se radi nešto dobro.

Svojim donacijama daju nesebičnu podršku različitim vrstama projekata. Donacije su različite svrhe, a jedna od njih je i ona Društvu multiple skleroze Brodsko-posavske županije. Naime, projektom „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici” dali su podršku prvoj neprofitnoj radijskoj postaji koja ima cilj promicati probleme i potrebe s kojima se suočavaju marginalizirane skupine. Tim projektom donirali su vozilo u vrijednosti 150.000 kuna koje im je pomoglo prilikom službenih putovanja, lakšeg uspostavljanja odnosa s medijskim partnerima, ali i za obilazak najugroženijih članova Društva multiple skleroze.

S istim ciljem, da unaprijede aktivnosti i omoguće slobodniji rad, iz Zaklade su financirali i 23 vozačke dozvole Forumu za kvalitetno udomiteljstvo. Nije riječ o bilo kakve 23 vozačke dozvole, a želja koja se krije iza njih puno je plemenitija, nego što možemo zamisliti. Sve vozačke namijenjene su generaciji djece koja izlaze iz udomiteljskih obitelji, a cilj je bio omogućiti im lakše zapošljavanje onoga trenutka kada se nađu na tržištu rada.

Naravno, uz bilo kakve dodatne kompetencije, obrazovanje je ono koje se cijeni. Upravo jedna od točaka projekta ”Robot” jest obrazovanje. Tehnička škola Nikola Tesla uz podršku Zaklade Novo sutra donacijom od 123.000 kuna napravit će robote koji će omogućiti učenicima daljinsko praćenje nastave. U izradi robota sudjelovat će učenici škole i profesori mentori, a dugoročni cilj projekta je upravo usvajanje tehnoloških znanja i vještina mladih iz područja Vukovara i okolice.

Istodobno, kao grupacija uslijed zdravstvene krize uzrokovane bolešću Covid-19, na samom početku uključili su se u pomoć hrvatskim bolnicama i civilnoj zaštiti doniravši sredstva i opremu vrijednu 6.400.000 kuna.

Njihova Zaklada Novo sutra je, četvrtu godinu za redom, ponovno odabrala i studente koje će stipendirati, kao i nove razvojne projekte. Kao i proteklih, i ove su se godine najviše orijentirali na znanost i mlade. U protekle tri godine, putem Zaklade u zajednicu su kroz stipendije i projekte uložili više od tri i pol milijuna kuna.

Energia naturalis nastavit će osnaživati vlastite kapacitete i ulagati u svoje zaposlenike. Osluškivat će potrebe zajednice u kojoj radi, a kao i dosad, nastavit će svojim znanjem i financijskim mogućnostima činiti što može da prebrodi izazove koji su pred nama i gradi zdrave temelje budućeg razvoja.

Sadržaj omogućio PPD

New Report

Close