Nekoć vodio tržišnog lidera u Hrvatskoj, sad je odgovoran za cijelu Europu

Autor: Poslovni.hr , 05. studeni 2021. u 12:36
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Sergey Yeskov od Nove godine postaje predsjednik i glavni izvršni direktor (CEO) kompanije Molson Coors Beverage, vlasnice Zagrebačke pivovare, za cijelu Europu. Bio je direktor za poslovanje u CEE, a nasljeđuje Simona Coxa.

Nekadašnji direktor Zagrebačke pivovare, Sergey Yeskov, od Nove će godine postati predsjednik i glavni izvršni direktor (CEO) kompanije Molson Coors Beverage, vlasnice spomenute, najveće hrvatske pivovare, za cijelu Europu. Yeskov na novu dužnost prelazi s mjesta direktora Molson Coorsa za poslovanje u središnjoj i istočnoj Europi. Dosadašnji predsjednik i CEO za Europu – Simon Cox, s 1. siječnjem 2022. ide u mirovini, priopćili su iz Zagrebačke pivovare.

“Sergeyevo sveobuhvatno iskustvo, stečeno diljem svijeta na različitim pozicijama bit će sjajan doprinos ne samo našem europskom timu, već i cjelokupnom globalnom poslovanju”, istaknuo je Gavin Hattersley, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Molson Coors.
“Molson Coors će pod Sergeyevim vodstvom nastaviti unaprjeđivati tvrtku za dobrobit zaposlenika i s poslovanja u Europi”.

Foto: PD

Ukrajinac rođenjem, Yeskov je izgradio zavidnu karijeru u ovom britanskom, a jednom od globalno najvećih pivara – bio je predsjednik i glavni izvršni direktor Molson Coors International u Americi, nadgledajući poslovanje u Indiji, Africi, Latinskoj Americi i Japanu. Bio je i glavni direktor prodaje i komercijale u tvrtki Molson Coors Canada, a pamte ga i u Hrvatskoj, jer je ovdje i u BiH vodio poslovanje Molson Coorsa. Predsjednik Uprave hrvatskog pivskog lidera, proizvođača Ožujskog i niza drugih brendova (i zastupnika drugih etiketa iz portfelja Molson Coorsa), bio je puno desetljeće, od 2006. do listopada 2016. godine.

S druge strane, njegov prethodnik na čelnoj poziciji kompanije u Europi – Britanac Simon Cox, u pivskoj je industriji radio više od 30 godina, inače majstor pivar po profesiji, u Molson Coorsu bio je 16 godina, uspinjući se u hijerarhiji kompanije na Otoku i Europi, ostvarujući izvrsne poslovne rezultate, za što ga je glavni šef Hattersley i pohvalio:

“Simon je naše europsko poslovanje doveo do sadašnje pozicije. Zahvalni smo na svemu što je za nas učinio kako bismo ostvarili naša dosadašnja postignuća i postali to što smo danas”, poručio je Hattersley.

Iz Zagrebačke pivovare obavijestili su kako je Molson Coors u Europi, što dakle obuhvaća i ZaPi, u devet mjeseci ove godine poslovao vrlo dobro – do 30. rujna dohvaćena je razina prihoda iz 3. kvartala pretpandemijske, 2019. Planiraju nastaviti istim tempom, što podrazumijeva i rast ulaganja u tržišta na kontinentu.

Komentirajte prvi

New Report

Close