Natječajem ‘Sreća ima jednako lice bez obzira na razlike’ promoviraju raznolikost

Autor: Promo , 20. svibanj 2021. u 22:00
Ana Jazić, voditeljica Službe za korporativne komunikacije i DOP u Hrvatskoj Lutriji

Hrvatska Lutrija obilježava Europski mjesec raznolikosti pa je to odlična prilika da se svi zaposlenici i šira javnost podsjete na važnost uvažavanja raznolikosti, nediskriminacije, jednakih mogućnosti i uključivosti.

U odnosu na druge tvrtke koje kroz razne projekte promiču društveno odgovorno poslovanje, mi svoj doprinos ističemo i kroz naše proizvode odnosno igre.

Naime, Lutrija priređivanjem igara na sreću generira sredstva za financiranje društveno korisnih aktivnosti i na taj način ispunjava svoju primarnu ulogu i viziju. Uz to, izuzetno je važan i osobni utjecaj na unapređenje kvalitete života, društva, promoviranja pravih vrijednosti i vraćanja društvu”, istaknula je Ana Jazić, voditeljica Službe za korporativne komunikacije i DOP u Hrvatskoj Lutriji.

Jedan od projekata u kojima Lutrija sudjeluje, od njegova početka, je i Iskustvo zlata vrijedi, zahvaljujući kojem su svoja znanja, vještine i iskustvo, prenijeli studentima s invaliditetom i/ili slabijeg materijalnog stanja te im na taj način omogućili sticanje praktičnih poslovnih znanja i iskustva.

Povelja o raznolikosti

“Inkluzija ne podrazumijeva samo uključivanje osoba u društvo, već i uvažavanje različitosti svakog pojedinca, a osim projekata poput Iskustvo zlata vrijedi, kroz kojeg dajemo priliku osjetljivim skupinama, pitanja raznolikosti i nediskriminacije dio su naše korporacijske kulture dugi niz godina. Potpisom Povelje o raznolikosti 2018. godine, ističemo našu posvećenost tim temama i obvezujemo se na provođenje politike raznolikosti, nediskriminacije i jednakih mogućnosti.

73

posto ukupno zaposlenih u Lutriji čine žene koje su na rukovodećim pozicijama zastupljene s čak 49%

Da Lutrija kao tvrtka osigurava jednake mogućnosti za sve, bez obzira na dob, spol, nacionalnu ili etničku pripadnost, potvrđuje činjenica da 73 posto ukupnog broja naših zaposlenih čine žene, a s obzirom na to da su u društvu općenito žene u znatno manjoj mjeri zastupljene na rukovodećim pozicijama, posebno smo ponosni na činjenicu da to nije tako u našem slučaju. Naime, na rukovodećim pozicijama Lutrije, žene su zastupljene s čak 49 posto”, rekla je Ana Jazić.

Tema raznolikosti je dio politike održivog razvoja Lutrije, kojom se bavi multidisciplinarni tim zaposlenika.

Osim Upravljanjem, kao glavnom temom s obzirom na to da ono čini temelj politike društveno odgovornog poslovanja, Tim se bavi i područjima integriranja poslovne prakse, pitanjima potrošača, radnim odnosima, ljudskim pravima i okolišem te uključivanjem u zajednicu.

Organizacijske vrijednosti

Jedna od najnovijih inicijativa koju je Tim za održivi razvoj Hrvatske Lutrije inicirao ove godine je obilježavanje Europskog mjeseca raznolikosti, koji se svake godine obilježava tijekom svibnja. Prilika je to da se svi zaposlenici i šira javnost podsjete na važnost uvažavanja raznolikosti, nediskriminacije, jednakih mogućnosti i uključivosti.

Osim kampanje na društvenim mrežama koja je fokusirana na igrače, za zaposlenike je organiziran Foto natječaj pod nazivom „Sreća ima jednako lice bez obzira na razlike“.

“Projekt poput ovog, odlična je prilika za aktualiziranje i promoviranje pitanja raznolikosti te podsjećanja i
podizanja svijesti svih naših zaposlenika na Uključivost, koja je uz Integritet, Kreativnost i Razvoj, jedna od naših organizacijskih vrijednosti”, dodala je Ana Jazić.

New Report

Close