Narodne novine kreću s proizvodnjom toaletnoga papira, majstore već imaju

Autor: Marija Brnić , 27. listopad 2014. u 22:01
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U prvoj fazi proizvodit će toaletni papir, salvete i papirnate ručnike bez vlastitoga brenda.

Narodne novine do 3. studenoga zaprimaju ponude za zakup poslovnog prostora za svoju novu djelatnost: proizvodnju toaletne konfekcije.

Prema natječaju, traži se prostor od 6500 do 9000 četvornih metara, s od 20 do 30 posto površine adekvatne za proizvodnju, a ostatak za skladištenje. Prostor među ostalim treba imati specifične uvjete za proizvodnju, s mogućnošću da se neki zahtjevi, uz garanciju banke od pet miliuna kuna, mogu ispuniti naknadno, u roku 45 dana od zaključenja ugovora. Ipak, u Narodnim novinama se nadaju da će prostor uspjeti naći u najbližoj okolici Zagreba, u krugu 50 kilometara, a proizvodnju pokrenuti već u prosincu.

U taj projekt Narodne novine već su uložile četiri milijuna eura, i to u nabavu proizvodne linije u Italiji, no kako se u međuvremenu, prošloga mjeseca, odustalo od plana pokretanja proizvodnje u vlastitoj hali u Kukuljanovu pokraj Rijeke, zbog neadekvatnosti i male površine prostora, ta je linija privremeno smještena u Krapini, u poslovnom prostoru za koji se procjenjuje da bi mogao biti i glavni takmac za petogodišnji najam. Sama linija nedavno je s 15 tegljača dopremljena u Hrvatsku jer je ugovorena isporuka s proizvođačem 20. rujna te bi odgađanjem preuzimanja Narodne novine morale plaćati mjesečnu ležarinu u visini 100 tisuća eura.

Zbog toga je, objašjavaju u Narodnim novinama, linija preuzeta. Naknadno se ispostavilo da proizvodna linija dužine 54 metra u hali u Kukuljanovu ne bi mogla biti optimalno posložena, nego, objašnjavali su u Narodnim novinama, samo u obliku slova U.   Kako je proizvodnja već trebala startati, tvrtka je zaposlila i u Italiji obučila dva radnika s područja Rijeke za taj posao. No, u međuvremenu su uspjeli s njima dogovoriti transfer u Zagreb. Ovisno o razvoju nove djelatnosti i ugovorenim poslovima, zapošljavat će nove radnike, dijelom i iz postojećega kadra u Narodnim novinama. Procjenjuje se da će na proizvodnji toaletne konfekcije biti zaposleno do 40 radnika.

U prvoj fazi, doznajemo, Narodne novine proizvodit će toaletni papir, salvete i papirnate ručnike bez vlastitoga brenda. Isporučivat će ih po tenderskim ugovorima za koje su ih dosad nabavljali. No, već iduće godine namjeravaju lansirati vlastiti brend u toj specifičnoj proizvodnji, u kojoj u Hrvatskoj djeluje samo nekoliko proizvođača, točnije Deltpapir i Violeta. Kad je o plasmanu novih proizvoda riječ, glavna očekivanja vezana su uz domaće tržište, ali zbog velika potencijala stroja, koji u smjeni proizvodi 160 paleta proizvoda, očekuju i plasman na tržišta u okruženju. 

Komentari (9)
Pogledajte sve

u ovim narodnim novinam ima odokativno 500 godina zatvora,samo ne stignu ovi iz uskoka nedjeljom do njih,a i remetinac im nije daleko.i jarak samo povuče kabel iz nove tv.

Hoće li na toalet-papiru pisati “Narodne novine Republike Hrvatske”?

Vlada će im biti najveći potrošač

reporter je mozda zaboravio reci da ce prepakiraviti kineski uvoz i onda ga prodavati državnim institucijama.
[emo_smijesak]

New Report

Close