Nakon rekordne 2020., velikih ulaganja i tržišnog rasta, NEXE nastavlja s novim ulaganjima

Autor: Suzana Varošanec , 25. listopad 2021. u 09:10
Foto: Zarko Basic/PIXSELL/Ilustracija

U tvornicu cementa NEXE d.d. u zadnjih pet godina uložili smo 270 milijuna kuna, od čega gotovo 160 milijuna u investicije s ciljem povećanja konkurentnosti, dok su lani ukupne investicije u proširenje i modernizaciju proizvodnje i poslovnih procesa iznosile 51,7 milijuna kuna. S ulaganjima nastavljamo i u 2021. jer smo svjesni da obećavajuće prodajne rezultate i poziciju na tržištu možemo zadržati samo na taj način, izjavio Stjepan Ergović, zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave koji je u ime NEXE d.d. primio plaketu Zlatne kune za najuspješnija trgovačka društva Osječko-baranjske županije u 2020. u kategoriji velikih tvrtki

NEXE iz Našica, druga po veličini tvornica cementa u Hrvatskoj, vodeća tvrtka u proizvodnji, prijevozu i ugradnji svježeg betona u RH te najveća tvrtka u poslovnom sustavu NEXE koji u vlasništvu između ostalih ima i tvrtke u BiH te Srbiji te predstavlja okosnicu vodećeg regionalnog proizvođača građevinskog materijala, dobitnik je plakete Zlatna kuna za najuspješnija trgovačka društva Osječko-baranjske županije u 2020. u kategoriji velikih tvrtki koju im je na sjednici Gospodarskog vijeća u Osijeku dodijelila HGK, priopćili su iz kompanije koja u ovoj tvornici s godišnjim kapacitetom od 1,1 milijun tona proizvodi 5 vrsta portlandskog cementa opće namjene te zidarski cement Namal.

Osim na domaćem tržištu prisutni su i na izvoznim tržištima Srbije, BiH, Mađarske, Slovenije, Austrije i Rumunjske. Veliku pažnju poklanjaju brizi za okoliš i kako navode, svoju opredijeljenost ka izvrsnosti i vjernost principima održivog razvoja dokazuju kroz kontinuirano ulaganje u zaštitu okoliša, unapređenje zdravlja i sigurnosti na radu svojih zaposlenika, izgradnji odnosa s poslovnim partnerima, uz posebnu podršku različitim projektima zajednice u kojoj djeluje.

Prema Stjepanu Ergoviću, zamjeniku predsjednika Uprave i član Uprave koji je u ime NEXE d.d. primio plaketu Zlatne kune, godina 2020. ostat će zabilježena kao rekordna godina za NEXE cement, a predanim radom njihovih zaposlenika nastavili su izvrsne poslovne rezultate iz 2019. za koje su također dobili plaketu Zlatna kuna. Kako je uvodno naglasio, ponosni su na ovo priznanje koje im je dodijelila Hrvatska gospodarska komora, a u “ovim izazovnim vremenima, takva priznanja znače još više”. Kad je riječ o rekordnoj 2020., istaknuo je ostvareni rast ukupnih prihoda za 7 posto u odnosu na prethodnu godinu, zatim prihod od prodaje proizvoda povećan je za 9 posto, rast prihoda od prodaje cementa i Namala na domaćem tržištu koji iznosi 17 posto, a na inozemnom 12 posto, dok su prihodi od prodaje, prijevoza i pumpanja betona na razini 2019.

“U tvornicu cementa NEXE d.d. u zadnjih pet godina uložili smo 270 milijuna kuna, od čega gotovo 160 milijuna u investicije s ciljem povećanja konkurentnosti. U posljednjoj 2020. godini, ukupne investicije u proširenje i modernizaciju proizvodnje i poslovnih procesa iznosile su 51,7 milijuna kuna. S ulaganjima nastavljamo i u 2021. jer smo svjesni da obećavajuće prodajne rezultate i poziciju na tržištu možemo zadržati samo na taj način“, izjavio Stjepan Ergović.

Komentirajte prvi

New Report

Close