Najveći šoping centar u Hrvatskoj: ‘Iznajmili smo 27.000 kvadrata, stvorili smo i nešto što u Zagrebu godinama ne postoji’

Autor: Suzana Varošanec , 08. studeni 2019. u 12:36
FOTO: PRESS

U mandatu nove uprave Westgate Shopping Cityja iznajmljeno je dodatnih 27 tisuća kvadrata, čime je popunjenost trgovačkog centra kroz najam prostora prešla razinu od 80 posto.

Zahvaljujući novom konceptu, prema riječima novog direktora Otta Barića, postali su više dnevni boravak sjeverozapadne Hrvatske, Hrvatskog zagorja i Zaprešića. Centar se tržišno pozicionirao i kao jedinstveni klaster namještaja na zapadnim vratima grada, koji je "apsolutno ravnopravan Ikei te će sigurno privući dodatne mušterije".

To je presjek zadnjih podataka ostvarenih na osnovu novog koncepta revitalizacije koje je prezentirala nova uprava inače trećeg najvećeg šoping centra u Europi, odnosno drugog u EU i prvog u Hrvatskoj, Imenovana je prošle godine odlukom vlasnika – austrijske investicijske tvrtke Focus Invest. Povod je bio obilježavanje obljetnice okruglih 10 godina rada Westgate Shopping Cityija.

Prema Bariću, usmjerenje koje će dodatno jačati tiče se navedenog jedinstvenog klastera namještaja, jer planiraju da u tom segmentu ovaj centar postane najsnažniji igrač u Hrvatskoj.

"Prošlo je 10 godina od kad smo otvorili centar i evo uspjeli smo sve te godine preživjeti, a zadnjih godinu dana i drastično poboljšati situaciju. Mi smo i dalje treći najveći centar u Europi, drugi u Europskoj uniji i najveći u Hrvatskoj. Uspjeli smo doći na preko 80 posto iznajmljenih prostora te dosta novih korisnika u zadnjih godinu dana, tako da se nadam da će ovaj centar konačno doći na ono mjesto gdje treba biti, a to je da bude najveći, najljepši i najbolji centar u Hrvatskoj – rekao je direktor Westgatea Barić te dodao kako podaci pokazuju da se i posjećenost centra poboljšava.

Zbog angažmana na novom konceptu istaknuta uloga pripada varaždinskom poduzetniku i direktoru F.O./Grupe Denisu Čupiću. U razdoblju nastajanja centra, naime, Čupić je bio zadužen za vođenje projekta te upravljanje konceptom financiranja izgradnje. Što se razvojnih planova tiče, Čupić je najavio još oko sedam tisuća kvadrata novih zakupaca u sljedećih godinu dana.

“U godinu i pol dana, koliko vodimo centar, iznajmili smo 27 tisuća kvadrata, stvorili smo i nešto što u Zagrebu godinama ne postoji, a to je velika aglomeracija na jednom mjestu najveće ponude trgovina za uređenje doma – naš interior cluster Westgate Home. U međuvremenu otvoreno je i deset novih kafića i restorana, velika multifunkcionalna sala, otvoren je bowling i casino te niz manjih trgovina, a u sljedećih godinu dana očekuje nas još nekih sedam tisuća kvadrata novih zakupaca”, rekao je Čupić.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close