Najveća hrvatska IT tvrtka u Rusiji prekinula suradnju sa sankcioniranim firmama

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2022. u 08:30
Foto: press

“Zgroženi smo patnjom i humanitarnom katastrofom u Ukrajini i naša srca su sa svima onima koji su pogođeni ovim užasnim događajima”, pišu na početku.

Hrvatska tvrtka Infobip ima urede u Ukrajini i Rusiji. U Rusiji imaju urede u Moskvi i Sankt Petersburgu, a u njima radi oko 200 osoba.

U srijedu su se oglasili priopćenjem.

“Zgroženi smo patnjom i humanitarnom katastrofom u Ukrajini i naša srca su sa svima onima koji su pogođeni ovim užasnim događajima”, pišu na početku.

Kažu da od početka pomno prate situaciju kako bi pomogli svojim ljudima te osigurali nesmetano poslovanje.

“Stojimo uz naše ljude”

U ovom vremenu razornog nasilja i razaranja, svjedoci smo hrabrosti, solidarnosti i nenadmašne želje za mirnim rješenjima. Svi naši napori bili su usmjereni na sigurnost naših kolega u Ukrajini, njihovih obitelji i njihovih prijatelja.

Najprije smo ih podržali tako što smo pomogli u evakuaciji i osigurali smještaj u Hrvatskoj ili drugim dijelovima svijeta, time smo im osigurali financijsku, fizičku i emocionalnu sigurnost”, kažu u priopćenju.

” Uvijek smo predani svim našim kolegama ma gdje oni bili. To uključuje naše zaposlenike u Rusiji, na čije su živote također negativno utjecale posljedice nedavnih događaja”, dodaje se.

Kažu da su njihovi ljudi u ovoj priči pokazali velikodušnost.

“Zahvaljujemo svim Bipperima koji su svoje domove ponudili kao skloništa i donirali Infobipovoj Zakladi za humanitarnu pomoć u Ukrajini. Infobip će svaku donaciju zaposlenika Zakladi utrostručiti kako bi pomogao u ublažavanju ove nezamislive patnje”, stoji u priopćenju.

Suspendirali poslovanje u Rusiji

“Ograničili smo poslovanje u Rusiji i obustavili poslovanje s poduzećima pod sankcijama”, kažu. Dodaju da pomno prate situaciju.

“Nadamo se što bržem okončanju ovog rata te ponovnom uspostavljanju mira u Ukrajini”, stoji na kraju.

Komentirajte prvi

New Report

Close