Najbolji europoduzetnik povlači se iz Uprave, tvrtku je osnovao 1967.

Autor: Sergej Novosel Vučković , 23. prosinac 2020. u 07:43
Stjepan Šafran (u sredini) sad je šef NO-a Metal Producta nakon reorganizacije

Tvrtka je kroz desetljeća poslovanja postala važan faktor u metalskom sektoru, 80% prihoda ostvaruje od izvoza.

Poduzetnik Stjepan Šafran, koji je još 1967. u Brezničkom Humu kod Zagreba pokrenuo Metal Product, tada kao obrtničku strojobravarsku radionicu za obradu i preradu metala, a koja je do danas dosegla do veličine korporacije, s 240 radnika i brojnim referencama na domaćem i inozemnim tržištima, više nije predsjednik Uprave.

To je javio sam Šafran, poručivši da je kraj ove posebno izazovne godine označio i kraj višegodišnjeg procesa svojevrsnog preustroja poduzeća. On, pak, donosi i novi početak, s poslovnim modelom koji podrazumijeva i osnovani Nadzorni odbor i novu Upravu Metal Producta.

“Za nas će ova godina biti povijesna jer smo upravo u ovim trenucima pristupili reorganizaciji našeg poduzeća. Nakon 53 godine uspješnog poslovanja vrijeme je da se pretvorimo u pravo poduzeće s modernim i efikasnijim načinom vođenja po načelima korporativnog upravljanja.

Vjerujem da je to temelj budućeg napretka, novih projekata i novih ideja, s jačim razvojem vlastitih proizvoda i osvajanjem novih tržišta”, kazao je Šafran.

Nova organizacijska tijela tvrtke u Odri čine ugledni pojedinci- predsjednik Uprave je Igor Vrdoljak, članovi su Barbara Vuković (dosad financijska direktorica) i Josip Tržec.

Njih je imenovao Nadzorni odbor, u kojem je dojučerašnji šef Uprave Stjepan Šafran predsjednik, potpredsjednik mu je sveučilišni profesor i ekonomist Mladen Vedriš, a Marko Delić član.

Osnivač i vlasnik Metal Producta Stjepan Šafran je, inače, baš u ovo doba lani proglašen Europskim poduzetnikom godine u izboru prestižnog European Business Awardsa.

Tvrtka je kroz desetljeća poslovanja postala važan faktor u metalskom sektoru, 80% prihoda ostvaruje od izvoza.

Komentirajte prvi

New Report

Close