Najavljene nove linije u ljetnom redu letenja 2020. u Zračnoj luci Franjo Tuđman

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2020. u 13:49
Foto: Press

Osim otvaranja novih destinacija, uvode se dodatni letovi na mnogim postojećim destinacijama.

Zračna luka Franjo Tuđman bilježi pozitivan početak 2020. godine. U siječnju je zabilježen rast putnika u iznosu od 6,2 % dok je veljača donijela rast od 2%, unatoč utjecaju na promet, vezanim za koronavirus. U ovogodišnjem ljetnom redu letenja najavljeni su letovi prema tri nove destinacije te desetak dodatnih letova prema postojećim destinacijama.

Domaći avioprijevoznik Croatia Airlines najavio je uvođenje letova prema dva nova odredišta, Sofiji i Podgorici. Obje će destinacije biti dostupne kroz tri leta tjedno počevši od svibnja. Od lipnja će Zagreb i Kijev biti povezani izravnim letom, zrakoplovne kompanije Windrose Airlines i to tri puta tjedno.

Osim otvaranja novih destinacija, uvode se dodatni letovi na mnogim postojećim destinacijama, pa tako Air France od svibnja uvodi drugi dnevni let na relaciji Zagreb-Pariz. Zajedno s dnevnim letom Croatia Airlinesa, Zagreb i Pariz će biti povezani sa tri linije dnevno. British Airways dodaje još četiri tjedna leta iz Londona (ZL Heathrow) za Zagreb što će u konačnici biti ukupno 11 letova tjedno. Croatia Airlines dodaje još jedan tjedni let iz Amsterdama čime će se putnicima nuditi ukupno 8 letova tjedno iz Zagreba za Amsterdam. Air Serbia dodaje još dva tjedna leta iz Beograda što je ukupno 13 letova tjedno na relaciji Beograd – Zagreb.

Aegean mijenja tip zrakoplova te će u ljetnom redu letenja umjesto zrakoplovom tipa ​​Q400 (turboprop) letjeti zrakoplovom tipa Airbus A319, te će udvostručiti kapacitet sjedala na ruti prema Ateni. Croatia Airlines također će povećati kapacitet sjedala na letovima prema Bruxellesu, Skopju i Kopenhagenu koristeći više zrakoplove tipa A319 umjesto dosadašnje zrakoplove tipa CRJ1000.

Uz navedene redovne letove, u pregovorima smo i sa dva nova prijevoznika iz Afrike i Azije za charter linije tijekom ljetnog reda letenja 2020. godine.

Situacija s koronavirusom ima određeni negativni utjecaj i na promet u Zagrebu, stoga pažljivo pratimo situaciju i u redovnim smo kontaktima sa svim kompanijama prateći njihovo ažuriranje reda letenja na pojedinim izravnim linijama prema Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close