Moguć štrajk u Atlantic Trade-u, evo koji su razlozi

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2021. u 13:11
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sindikat je započeo s pripremama za provedbu svih oblika industrijskih akcija koje uključuju i štrajk, poručuju iz Sindikata.

Jučer je propao pokušaj mirenja sindikata i poslodavca Atlantic Trade u sporu oko kolektivnog ugovora čime su se ostvarile i zakonske pretpostavke za pokretanje industrijskih akcija, javljaju iz Sindikata te kompanije.

Do spora je došlo jer Poslodavac ne pristaje prijedloge Sindikata da se u kolektivnom ugovoru obveže na povećenje plaće radnika, isplatu naknada koje već isplaćuje prema svojoj odluci i isplatu naknada koje isplaćuje u ostalim članicama Atlantic Grupe, a radi se o sljedećem:

– Povećanje plaće u prosjeku za 10%

– Otpremnine u slučaju poslovno i osobno uvjetovani otkaz ugovora o radu – 1 plaća po godini rada u Atlantic Trade – u, a najviše 70,000,00 kn neto

– Naknada za božićnicu i regres – 2,500,00 kn

– Nagrada za radne rezultate – 416,00 kn mjesečno

Kako poslodavac ne pristaje na ugovaranje materijalnih prava iako ih većim dijelom i sada redovito isplaćuje Sindikat je započeo s pripremama za provedbu svih oblika industrijskih akcija koje uključuju i štrajk, poručuju iz Sindikata.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ako je pravi poslodavac, a ne partijski jatak, neka im smanji plaće 30%, a ako štrajk ugrozi poslovanje, neka se preseli u Makedoniju.

Objava čeka odobrenje

New Report

Close