Mlinar ima novog većinskog vlasnika, Škojo ostao suvlasnik

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2019. u 10:13
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Investicijski fond Mid Europa sa sjedištem u Londonu postao je većinski vlasnik društva Mlinar d.d., dok Mato Škojo, predsjednik Uprave i dosadašnji vlasnik Mlinara, ostaje suvlasnik kompanije.

"U investicijskom fondu Mid Europa pronašali smo ozbiljnog partnera za realizaciju planiranih projekata rasta kompanije i ekspanzije po cijelom svijetu. Siguran sam da je ovo veliki korak za budućnost Mlinara i da će sinergije koje donosi novi partner ubrzati razvoj našeg poslovnog sustava",  rekao je Mato Škojo.

Mid Europa je dokazani partner mnogih velikih kompanija u Europi. Poslovnim znanjima i iskustvima s različitih tržišta redom su uspijevali osnažiti  kompanije u koje su do sada investirali, pa su mnoge njihove akvizicije prerasle okvire svojih domaćih tržišta. 

"Gospodin Mato Škojo i Mid Europa sad su partneri. Pred nama je poslovno razdoblje u kojemu ćemo zajednički graditi novi Mlinar i širiti tržišne horizonte, udružujući najbolja iskustva u misiji nastavka razvoja kompanije. U fokusu nam je proširenje ponude Mlinara kako u Hrvatskoj tako i na vanjskim tržištima.  Vjerujem da će ovaj lider u pekarstvu u Hrvatskoj prerasti u ozbiljnog medjunarodnog giganta",  rekao je Robert Knorr, Co-Managing partner u investicijskom fondu Mid Europa.

Aktualnim vlasničkim preslagivanjem Mlinaru je zajamčeno najprije širenje i liderska uloga u regiji, a potom i plasman na drugim kontinentima, stoji u obavijesti Uprave Mlinara.
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

To su ovi koji su prodali nedavno Bambi Coca Coli i vlasnici su: Jmleka, Knjaza Miloša… https://www.mideuropa.com/investments/portfolio/current-investments/moji-brendovi-group/

https://www.mideuropa.com/investments/portfolio/current-investments/

Drago mi je to vidjeti. Drago mi je zbog konditora i još nekih drugih biznisa koji bi mogli dobiti nove vlasnike.

New Report

Close