Milanović: Varteks ne može bez pomoći države

Autor: Poslovni dnevnik , 21. srpanj 2021. u 10:32
Projekt Varteks kvart - urbana regeneracija proglašen strateškim/MIA HORVAT/24SATA

Predsjednik je obišao proizvodne pogone Varteksa i izložbene prostore Varteksa i VarteksPRO (specijalna vojna odjeća).

Varteks je “jedan od zadnjih uspravnih primjera tekstilne industrije u Hrvatskoj i nadam se da će to i ostati”, izjavio je u utorak u Varaždinu predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je dobrim ocijenio što je Vlada projekt te tvrtke uvrstila u strateške.

Predsjednik je obišao proizvodne pogone Varteksa i izložbene prostore Varteksa i VarteksPRO (specijalna vojna odjeća) te održao sastanak s predstavnicima tvrtke.

Vlada je u lipnju projekt “Varteks kvart – urbana regeneracija” proglasila strateškim investicijskim projektom RH, a riječ je o projektu vrijednom 182,7 milijuna kn.

“To je dobro jer bez državne pomoći to neće ići. Polako se svi gase, male su plaće i bez pomoći vlasti i politike, države, ta vrsta proizvodnje, posebno ova ambicioznija vrsta tekstilne industrije koja ostvaruje nekakvu dobit, ne može i naprosto treba potporu”, izjavio je predsjednik.

S tim se složio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj koji je na sastanku s predsjednikom u Gradskoj vijećnici istaknuo da Varteksu treba i pomoć Grada.

“Nadamo se da ćemo zajedno s Upravom pomoći da Varteks preživi, zato jer Varteks ima tradiciju i tih tisuću radnih mjesta vrlo je bitno za ovaj grad i za ovu regiju”, rekao je Bosilj.

Tvrtka Gradu duguje pet milijuna kuna. “Dogovorili smo obročnu otplatu na dvije godine, počet ćemo s kunom, dvije mjesečno, dok se ne zavrti cijela priča s urbanom regeneracijom prostora Varteksa. Onda će rate biti veće”, rekao je varaždinski gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close