Microblink će još ove godine doseći 450 zaposlenika

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2022. u 21:59
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Microblinkova AI platforma, kako je dodao, značajno ubrzava i automatizira proces razvoja i isporuke AI rješenja, pri čemu veliki pažnju posvećuju sigurnosti i zaštiti podataka.

Jedna od vodećih domaćih visokotehnoloških kompanija Microblink, koja posluje globalno razvijajući rješenja na umjetnoj inteligenciji (AI), ove godine ubrzava poslovni zamah te očekuje rast prihoda za 50 posto i broja zaposlenih na više od 450, poručili su iz tvrtke jučer.

“Zadnjih godinu dana transformirali smo tvrtku ka globalnoj tehnološkoj kompaniji koja osim u Zagrebu ima i ured u New Yorku i klijente po cijelom svijetu, a napravili smo i rebrending te razvili dosta alata za lakše prepoznavanje potreba korisnika”, kazao je globalni potpredsjednik Microblinka za operativne poslove i direktor za Hrvatsku Igor Strejček.

Naglasio je da im je vizija omogućiti široku globalnu uporabu AI-ja, uz daljnji razvoj njihove AI platforme za koju žele da bude ‘AI Power House’ i možda jednom postane zasebni dio tvrtke. Hoće li to biti do kraja ove ili u idućoj godini teško je reći, ali smo na dobrom putu, dodao je globalni potpredsjednik za inženjerstvo AI Matija Ilijaš. Microblinkova AI platforma, kako je dodao, značajno ubrzava i automatizira proces razvoja i isporuke AI rješenja, pri čemu veliki pažnju posvećuju sigurnosti i zaštiti podataka, a dosada su razvili više od 50 naprednih AI modela koji se izvode na više od 100 milijuna uređaja i u prosjeku 40% brže nego na konkuretnim rješenjima Googlea ili Applea.

Komentirajte prvi

New Report

Close