Metronet u trećem tromjesečju profitabilnost digao sedam puta

Autor: Bernard Ivezić , 22. studeni 2016. u 22:00
Željko Lukač, predsjednik Uprave Metroneta

Prihod do rujna na 164,3 mil. kn, a dobit na 30,9 mil. kn.

Metronet, jedini preostali veći telekom operater koji još nije potpao pod Hrvatski telekom s jedne ili Vipnet s druge strane, nakon lanjskog pada, u prvih devet mjeseci ove godine zabilježio je rast prihoda od dva posto na 164,3 milijuna kuna uz rast neto dobiti od 27,2 posto na 30,9 milijuna kuna.

U redovitom izvješću o provedbi financijskog restrukturiranja, koje je podnio Zagrebačkoj burzi, operater navodi da je smanjenje zaduženosti i promjena ročnosti uz smanjenje troška financiranja ojačalo likvidnost i solventnost kompanije te pridonijelo stabilizaciji poslovanja. Metronet navodi da nastavlja raditi na povećanju prihoda te operativne i neto dobiti.

U izvješću se istiće da su pozitivni trendovi rezultat izlaska operatera iz rezidencijale i fokusiranje isključivo na temeljno poslovanje, a to su poslovni korisnici gdje Metronetu raste tržišni udio i prihod. U trećem tromjesečju Metronet je zabilježio rast prihoda od 1,8 posto na 55,8 milijuna kuna uz rast neto dobiti od sedam puta na 14,5 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close