Međunarodna nagrada za dizajn koji odgovara na izazove novog vremena

Autor: Objava za medije , 17. prosinac 2022. u 12:50

Brigadin ured osvojio prestižnu nagradu German Design Award

Višestruko nagrađivana agencija za dizajn interijera Brigada, svoju je kolekciju međunarodnih priznanja za dizajn upotpunila jednom od najprestižnijih svjetskih nagrada – German Design Award, i to za dizajn vlastitog ureda u Centru Kaptol u Zagrebu.

German Design Award već deset godina prepoznaje i nagrađuje iznimna dizajnerska postignuća. Ove godine, pod glavnom temom „Kako dizajneri razmišljaju“, međunarodni žiri koji čine vodeći stručnjaci iz područja dizajna, izdvojio je i nagradio dizajnerska rješenja koja daju odgovor na izazove novog vremena i promišljaju dizajn daleko unaprijed.

Brigadin ured nagrađen je u kategoriji Excellent Architecture – Interior Architecture.

Osim radnih jedinica koje su razdijeljene akustičnim pregradama, u prostoru nagrađenog Brigadinog ureda je velika biblioteka s uzorcima, stručnom literaturom te panelima za mood boarde i razradu procesa dizajna. Ovo je ujedno i zona za istraživanje novih materijala, tehničkih i kreativnih rješenja te eksperimentiranje na svim poljima prostornog doživljaja. Kao sastavni dio dizajna korišten je veliki broj različitih materijala i tehnologije, više od deset različitih vrsta rasvjete, inovativna akustična rješenja, difuzori za mirise te napredni sustavi ozvučenja. Ispred radnog prostora nalazi se prava trgovina u koju se ulazi iz trgovačkog centra i koja se koristi kao showroom različitih kreativnih rješenja koja se periodički izmjenjuju.

„Budući da je Brigada specijalizirana za dizajn trgovina i ureda, prirodno se nametnula ideja da naši novi uredski prostori budu svojevrsni hibrid trgovine i radnog prostora. Ured je prvenstveno dizajniran kako bi bio potpuno funkcionalan te odgovorio na potrebe koje je cijeli tim nizom radionica identificirao kao ključne za ugodniji i produktivniji radni ambijent. Ovim konceptom zaista smo otišli korak naprijed u promišljanju dizajna uredskog prostora i veseli nas da smo za kraj još jedne uspješne godine nagrađeni vodećom međunarodnom nagradom“, istaknuo je Damjan Geber, direktor Brigade.

German Design Award dodjeljuje German Design Council, jedan od vodećih svjetskih centara kompetencija za komunikaciju i upravljanje robnom markom u području dizajna.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close