Marko Velić iz Facebooka prešao u Photomath

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2021. u 12:11

Značajno pojačanje u timu Photomatha čija istoimena matematička aplikacija broji više od 220 milijuna korisnika

Timu najpopularnije svjetske matematičke aplikacije Photomath, nedavno se pridružio Marko Velić na poziciji voditelja tima za razvoj umjetne inteligencije. Velić ima bogato iskustvo u području umjetne inteligencije i primjeni strojnog učenja. Zadnje dvije godine radio je u Facebookovom Machine Learning timu u Londonu, dok je prije toga četiri godine bio voditelj tima strojnog učenja u Styria.AI. Ovom akvizicijom Photomath potvrđuje svoju namjeru privlačenja sve većeg broja renomiranih inženjera, stručnjaka za razvoj web i mobilnih aplikacija te strojnog učenja. Od razvitka aplikacije 2014. godine, tvrtka je narasla na preko 100 zaposlenih, dok je broj korisnika premašio nevjerojatnih 220 milijuna.

“Photomath pratim već godinama i znam da ima sve preduvjete potrebne za uspjeh – vrhunski proizvod, izuzetan tim te odlično razumijevanje tržišta i poslovanja. Budući da je područje strojnog učenja u rješavanju matematike još uvijek nedovoljno istraženo, Photomath je idealan ‘playground’ za istraživanje i rad u području umjetne inteligencije”, navodi Velić koji je od ranije poznat hrvatskoj tech i poslovnoj javnosti po svojim  postignućima u domeni umjetne inteligencije na kojoj je doktorirao, te je i autor nekoliko patenata.

Damir Sabol, osnivač i izvršni direktor tvrtke Photomath dodaje kako su glavni faktor njihove globalne uspješnosti iznimno talentirani zaposlenici željni učenja u poticajnoj atmosferi. “Naše ambicije i dalje rastu i cilj nam je ulagati u razvoj tehnologija umjetne inteligencije koja će biti temelj za dosad nezamislive mogućnosti aplikacije za učenje. Dovođenje Marka Velića iz Facebooka značajan je korak prema tom cilju, kao i buduće akvizicije vrhunskih AI inženjera na hrvatskom tržištu“, zaključuje Sabol.

Komentirajte prvi

New Report

Close