Vlada uzalud čekala da Jagušt odstupi pa ga morala smijeniti

Autor: Marija Brnić , 30. kolovoz 2013. u 12:43
Josip Jagušt, Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

U Petrokemiju Vlada imenovala novog šefa kutinskog diva, CEI se neće gasiti.

U subotu će, kao što se i najavljivalo, Centar za praćenje energetskog sektora i investicije (CEI) nakon godinu i pol napustiti čelni čovjek Dragan Marčinko, radi odlaska na veliki posao konsolidacije kutinske Petrokemije. Vlada je u četvrtak smijenila predsjednika Petrokemijine Uprave Josipa Jagušta, a Marčinko će kao njegov nasljednik, uz restrukturiranje, usporedno i ubrzano do kraja godine krenuti u traženje strateškog partnera. Očekuje se da će odabir strateškog partnera, koji će omogućiti očuvanje kutinske industrije, biti proveden za šest do devet mjeseci.

Marčinkovo dosadašnje iskustvo u restrukturiranjima problematičnih tvrtki, posebice u mesnoj industriji PIK Vrbovec, te u poljoprivrednom kombinatu Belje, glavni je argument Vladi i resornom Ministarstvu gospodarstva za njegovo pozicioniranje u Petrokemiji. U međuvremenu Vlada nikoga nije imenovala za Marčinkova nasljednika u CEI-ju, no kako uvjeravaju izvori iz Ministarstva gospdoarstva, CEI se, kao institucija koju je pokrenuo bivši ministar gospodarstva Radimir Čačić, ipak neće se gasiti. Do imenovanja novog predsjednika Upravnog vijeća CEI će voditi jedan od članova Uprave, a svi projekti se nastavljaju. 

Da Vlada priprema smjenu Jagušta, nagađalo se već dulje vrijeme, no kako doznaje Večernji list, čekalo se da Jagušt sam odstupi, a s obzirom na to da se to nije dogodilo, morala ga je smijeniti Vlada.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Iz ‘centra za pracenje’ u ‘centar za promatranje’ stecaja Petrokemije i prodaje za jednu kunu. Od anonimca se nista drugo ne moze ocekivati. Krah i kraj.

New Report

Close