Lucić: U ESG-u želimo i ojačati ulogu predvodnika na tržištu

Autor: Poslovni dnevnik , 23. studeni 2023. u 20:00
PBZ grupa uručila je donacije na svečanosti u zagrebačkom hotelu Esplanada/PD

PBZ grupa obilježila 15 godina velikog humanitarnog projekta uz otvaranje tri nova i dodjelu donacija.

PBZ grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, proslavila je s partnerima 15. obljetnicu svog humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” i Visa kartice sa srcem.

U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade okupili su se brojni uzvanici – partneri projekta: predstavnici Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, čelni ljudi bolnica, klinika, pedijatrijskih odjela, domova socijalne skrbi iz raznih krajeva RH, partneri prijatelji…

Donirali oko 4,5 milijuna
Projekt “Činim dobro svaki dan” i Kartica sa srcem predstavljeni su 2008., a kreirani su s ciljem dugoročnog, kontinuiranog pomaganja zajednici u kojoj PBZ grupa posluje. Visa kartica sa srcem uz financijske pogodnosti ima i humanitarni karakter – za svaku transakciju napravljenu tom karticom PBZ grupa izdvaja po 10 centi, bez dodatnog troška za korisnike.

Prikupljenim sredstvima PBZ grupa pomaže projekte Ministarstva zdravstva i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za dobrobit djece i mladih te drugih osoba u potrebi. U tom je projektu PBZ grupa dosad donirala oko 4,5 milijuna eura te uručila 76 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama te domovima za djecu i mlade.

“Izuzetno smo ponosni na naš projekt i Visa karticu sa srcem s kojima se izdvajamo ne samo na hrvatskom tržištu, već i u regiji. Kreirajući projekt, htjeli smo naglasiti kontinuiranu posvećenost i pomaganje zajednici u kojoj poslujemo, što je i dio naše dugoročne strategije.

Iznimna postignuća i dugovječnost projekta potvrda su da smo i uspjeli. PBZ grupa, kao dio Intesa Sanpaolo Grupe, u svom je poslovanju iznimno posvećena ESG-u u čemu želimo ubuduće i pojačati ulogu predvodnika na tržištu.

Projekt “Činim dobro svaki dan” jedna je od sastavnica naše ESG orijentacije te nam je posebno drago što nastavljamo dalje s proširenim izdanjem projekta.

Uključivanjem novog projekta pod nazivom “Pomažemo djeci, pomažemo zemlji”, čiji cilj je opremanje dječjih domova električnim vozilima, projekt ćemo obogatiti novom ESG komponentom – brigom o okolišu”, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Carda.

Pomoć KBC-ima
Dunja Skoko-Poljak, načelnica Sektora za javno zdravstvo i javnozdravstvenu zaštitu Ministarstva zdravstva, istaknula je:

“Tijekom svih ovih godina PBZ grupa je doprinosila unaprjeđenju kvalitete usluga u sustavu zdravstva kako kroz projekt “Praćenje djece s neurorizicima” tako i danas nabavom opreme u zdravstvenim ustanovama u kojima se provodi liječenje djece oboljele od malignih i djece oboljele od rijetkih bolesti”.

Uručene su i donacije u sklopu tri nova projekta kojima PBZ grupa pomaže sredstvima prikupljenim za projekt “Činim dobro svaki dan”. Kliničkom bolničkom centru Split uručena je donacija u iznosu od 48.000 eura za nabavu monitora vitalnih funkcija, hematološkog analizatora i perfuzora.

KBC “Sestre milosrdnice”primio je donaciju u iznosu od 49.000 eura za nabavu spremnika tekućeg dušika i brojača matičnih stanica, a lovranskom Centru za pružanje usluga u zajednici “Ivana Brlić Mažuranić” uručena je donacija u iznosu od 56.000 eura za nabavu električnog vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close