Lošinjska plovidba-Brodarstvo u postupku likvidacije

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2013. u 09:51
Ilustracija (SXC)

Nad tvrtkom Lošinjska plovidba-Brodarstvo koje je u 50-postotnom vlasništvu Lošinjske plovidbe Holdinga otvoren je postupak likvidacije.

Nad tvrtkom Lošinjska plovidba-Brodarstvo koje je u 50-postotnom vlasništvu Lošinjske plovidbe Holdinga otvoren je postupak likvidacije odnosno utvrđen je nastanak razloga za prestanak društva Rješenjem Trgovačkog suda u Rijeci donesenim 21. lipnja 2013. godine, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Istim su rješenjem imenovani likvidatori društva te je izvršena odgovarajuća promjena tvrtke sukladno Zakonu o trgovačkim društvima. Po primitku rješenja naslovnog suda upućena su tri poziva vjerovnicima, koja će se objaviti u Narodnim novinama, a koji bi u roku od šest mjeseci od objave posljednjeg poziva trebali prijaviti svoja potraživanja prema društvu.

U obavijesti se napominje i kako dalje traju pregovori s dvije domaće banke o načinu nastavka rada sa jednim preostalim brodom, najvećim i najmlađim iz ranije flote.

"Postupak likvidacije društva Lošinjska plovidba-Brodarstvo d.o.o., Mali Lošinj neće imati značajnog utjecaja na poslovanje preostala dva društva u sastavu Holding grupe odnosno društva Lošinjska plovidba-Brodogradilište d.o.o., Mali Lošinj i Lošinjska plovidba-Turizam d.o.o., Mali Lošinj", ističu iz Lošinjske plovidbe-Holdinga.

Komentirajte prvi

New Report

Close