LNG, Press Glass, Rasco, Oprema naj proizvodne investicije

Autor: Darko Bičak , 26. listopad 2021. u 22:00
Terminal za ukapljeni naftni plin u Omišlju na Krku /NEL PAVLETIĆ/PIXSELL

Tvrtka LNG Hrvatska dovršila je u roku investiciju od 234 milijuna eura – izgradnju terminala i konverziju FSRU broda.

LNG Hrvatska dobitnik je nagrade 100 posto Lider invest 2021. u kategoriji “najbolja velika proizvodna investicija”, a Press Glass i Rasco osvojile su nagrade za najbolju srednju proizvodnu investiciju.

Kako se ističe u obrazloženju, unatoč pandemiji, tvrtka LNG Hrvatska dovršila je u roku investiciju od 234 milijuna eura – izgradnju terminala i konverziju FSRU broda, koji su početkom godine krenuli s radom.

U drugoj fazi investicijskog ciklusa Press Glass je uložio 34 milijuna kuna u kupnju tri nove proizvodne linije, strojeva i opreme, nadogradnju peći za kaljenje i izgradnju solarne elektrane kapaciteta 1MW. Nagradu za srednju investiciju Rasco je dobio zbog investicijskog ciklusa od 100-tinjak milijuna kuna.

Nagrada za malu investiciju dodijeljena je tvrtki Oprema koja je lani završila dva projekta. S Tehničkim veleučilištem Zagreb proveli su 7 milijuna kuna vrijedan projekt istraživanja i razvoja novog, ekološkog pametnog proizvoda, a za 2,3 mil. kn uloženih u sunčanu elektranu kojom smanjuju ugljični otisak i isporuku energije za 44%.

Posebnu nagradu za poticanje regionalnog razvoja osvojila je Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije. Nagradu za održivi razvoj dobio je Solvis, a nagradu Slavko Krajcar za tehnološke inovacije i izvoz tvrtka Eonex.

Komentirajte prvi

New Report

Close