LNG Hrvatska pokrenuo novu uslugu, time su postali jedinstveni u svijetu LNG industrije

Autor: Poslovni.hr , 12. travanj 2022. u 13:36
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U kompaniji tvrde da je omogućavanjem ove usluge, Terminal u Omišlju još jednom dokazao svoju značajnu ulogu u razvoju tržišta prirodnog plina u ovom dijelu Europe.

Operator Terminala za UPP omogućio je korisnicima Terminala pružanje nove nestandardne usluge – ponovni pretovar UPP-a iz FSRU broda u kamione za prijevoz UPP-a (ship to truck reload operation), priopćili su iz LNG-a Hrvatska.

Kažu da je pružanjem ove usluge Terminal za UPP na otoku Krku postao jedinstven u svijetu LNG industrije, s obzirom da LNG Hrvatska prva obavlja složenu operaciju pretovara UPP-a izravno iz FSRU broda u kamionske cisterne.

Korisnicima Terminala bit će omogućeno u prosjeku 40 termina mjesečno za dolazak kamiona za prijevoz UPP-a. U kompaniji tvrde da je omogućavanjem ove usluge, Terminal u Omišlju još jednom dokazao svoju značajnu ulogu u razvoju tržišta prirodnog plina u ovom dijelu Europe.

Iz LNG-a Hrvatska su također izvijestili javnost i o povećanju tehničkog kapaciteta Terminala za UPP. Novi tehnički kapacitet, odnosno maksimalni kapacitet uplinjavanja UPP-a iznosi 338.000 m3/sat.

Komentirajte prvi

New Report

Close