Lidl u lovu na mlade talente, plaća 8000 kuna bruto

Autor: Marija Brnić , 14. srpanj 2016. u 22:00
Romina Ivančić, voditeljica Lidlova Sektora ljudskih resursa

Trgovački lanac osmislio i pokrenuo novi program zapošljavanja kojim želi u svoj sustav uvesti desetak djelatnika.

Start@Lidl novi je program zapošljavanja kojim taj trgovački lanac u Hrvatskoj želi u svoj sustav uvesti novih desetak mladih djelatnika. Program je namijenjen osobama koje su diplomirale u 2015. ili 2016., i kojima bi to bilo prvo radno mjesto, a nakon prolaska selekcijskog postupka bili bi zaposleni, najprije od 12 do 18 mjeseci, ovisno o programu.

No, cilj je, kako je na predstavljanju novog programa istaknula Romina Ivančić, voditeljica Lidlova odjela za razvoj ljudskih resursa, da zaposleni koji prolaze Start@Lidl i ostanu stalno zaposleni i da nastave karijere u Lidlu. Start@Lidl čine tri programa – "Mlađi specijalist", namijenjen osobama koje žele uz usavršavanje u određenom segmentu svo vrijeme raditi u blizini Zagreba. Program "Trainee u Marketingu" cilja na mlade kadrove koji su voljni u toj djelatnosti raditi i na više lokacija u Hrvatskoj, te provesti do osam mjeseci u prodaji kako bi stekli osjećaj za Lidlov core business.

Treći program "Trainee u Prodaji i logistici" namijenjen je  osobama koje se ne vide na uredskim poslovima, već u aktivnijim poslovima u prodaji i logističkim centrima, koji su spremni na česte selidbe, ali i na posao upravljanja timom od 20 do 80 ljudi. Od potencijalnih kandidata uz potrebno obrazovanje za spomenute poslove, kao internacionalna kompanija Lidl očekuje i znanje engleskog ili njemačkog jezika, a zaposlenici iz ovog programa primali bi plaću od 8 tisuća kuna bruto.

"Start@Lidl rezultat je naših potreba u Hrvatskoj i osmislili smo ga sami", istaknula je Romina Ivančić. Lidl u Hrvatskoj zapošljava oko dvije tisuće radnika i prema anketama drugi je najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj. Ove godine u nizu programa za svoje zaposlenike poseban naglasak daju na programe za zdravlje i pravilno kretanje, te na ravnotežu privatnog i obiteljskog života s poslovnim. 

Komentirajte prvi

New Report

Close