Lider za ‘open acces’ knjige pod okriljem Prosperusa

Autor: Darko Bičak , 13. siječanj 2022. u 22:00
Sara Uhač, CEO IntechOpena/PD

IntechOpen u svojoj bazi sadrži relevantne znanstvene radove iz područja fizike, inženjerstva, zdravstva, tehnologije, biologije i društvenih znanosti.

Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth u svojoj trećoj transakciji od osnutka uložio je u IntechOpen iz Rijeke, kompaniju koja je svjetski lider na tržištu Open Access Book znanstvenih knjiga.

Investicija, o čijoj veličini nisu htjeli detaljnije govoriti, u većinski paket udjela tvrtke čiji je jedan od osnivača Aleksandar Lazinica, serijski poduzetnik javnosti najpoznatiji kao vlasnik gastro brenda Submarine, predstavlja jedno od najznačajnijih domaćih ulaganja u znanje, obrazovanje i umrežavanje akademske zajednice.

IntechOpen u svojoj bazi sadrži relevantne znanstvene radove iz područja fizike, inženjerstva, zdravstva, tehnologije, biologije i društvenih znanosti.

Učinivši znanstvene teme globalno dostupnima kroz e-knjige, kompanija uspješno promiče i popularizira znanost. Delta Think proglasila je lani IntechOpen vodećim svjetskim izdavačem Open Access knjiga u čijoj bazi je više od 138 tisuća znanstvenika, od kojih mnogi i nobelovci.

Lazinica naglašava da će im investicija otvoriti nove prilike te ojačati poziciju tržišnog lidera na području Open Access knjiga, uz mogućnost širenja u nove tržišne niše i područja u kojima do sada nisu bili prisutni.

Prosperus Growth je do sada od privatnih ulagača prikupio gotovo 60 milijuna eura, a nakon prve dvije investicije usmjerene u IT kompanije, sada ulazi i u sektor izdavaštva.

Komentirajte prvi

New Report

Close