Lički proizvođač vode Sveti Rok nakon stečaja odlazi u ruke Arapa?

Autor: Poslovni.hr , 29. listopad 2016. u 11:28
FOTO: Thinkstock

Bistra lička voda jedna je od najboljih na svijetu, ali to punionicu Sveti Rok svejedno nije spasilo od propasti. Punionica je otišla u stečaj i ide u prodaju.

Dugovanja punionice vode Sveti Rok popela su se na nevjerojatnih 65 milijuna kuna i punionica je otišla u stečaj. Mještani zbog toga žale i pitaju se tko će kupiti pogon vrijedan manje od dugovanja, a koji je procijenjen na 45 milijuna kuna. 

 Jedna od najboljih voda na svijetu dolazi iz bazena ispod podvelebitskog izvora Kozjak.

Voda sa izvora Kozjak u sebi ima savršen omjer magnezija i kalcija i zato je jedna od najkvalitetnijih hrvatskih voda.

Zato zainteresirnih kupaca ne nedostaje – od hrvatskih maloprodajnih lanaca, pa do jednog kanadskog konzorcija i distributera vode iz Saudijske Arabije koji već otkupljuje vodu iz ličke punionice i cijeni je kao jednu od najboljih na svijetu, piše RTL. 

"Oni su naši kupci i oni su vrlo dobro upoznati sa kvalitetom vode. On je vrlo dobro upoznat s tim što kod nas kupuje i smatra da bi to bila opravdana investicija kupiti sam izvor, odnosno punionicu vode", rekao je Frane Dobrović, stečajni upravitelj punionice Sv. Rok.                       

Komentari (3)
Pogledajte sve

Isti scenarijo kao i za sva poduzeća koje su otišla za 1 HKN ili malo skuplje . Novi vlasnik kupi a nitko staru upravu i menađment ne tereti za vele izdaju i pronevjeru. pljuc, pljuc …
Pitanje tko je ovdje kri Antifašisti ili Fašisti ?

Pa to je najlošiji menađment na svijetu!!
Imas vodu i pumpu, nema vezejel sunce, nevrijeme, tuča, netreba gnojiti, cekat da naraste, uloviti, uzgojiti i još to prodaješ po 1000% marže i propadneš???
Neko se nakrao i do kosti ogolio firmu, a nikome jos to nije sumnjivo?? Dobrodošli u Hr!!!

Stvarno ne razumijem …prodaješ vodu koja sama izvire ….po cjeni mljeka i onda još propadnes na kraju….????

New Report

Close