Let Zagreb-Dublin prvo za irske turiste, a onda i za naše radnike

Autor: Darko Bičak , 03. svibanj 2018. u 22:00
Svečanost na inauguralnom letu iz Zagreba za Dublin, Foto: PD

Croatia Airlines će dva glavna grada povezivati sezonski do 25. listopada.

Croatia Airlines pokrenula je jučer, prvi put u svojoj povijesti, izravnu zrakoplovnu liniju Zagreb – Dublin. Radi se o sezonskoj liniji do 25. listopada, s mogućnošću da od iduće godine bude i cjelogodišnja. Boris Kolka, direktor marketinga i prodaje CA, pojasnio je da bi mogla ići cijele godine ako pokaže rentabilnost, a prvi podaci govore o popunjenosti kapaciteta od više od 70 posto, te bude li Croatia Airlines imala dovoljno avionskih kapaciteta.

Zasad će zrakoplov između hrvatske i irske prijestolnice letjeti dvaput tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Iako u Irskoj radi oko 17.000 hrvatskih građana koji će u perspektivi biti veliki potencijal za nacionalnu zrakoplovnu kompaniju, zasad se, u sezoni, prije svega računa na irske turiste kojih je sve više u Hrvatskoj. Predstavljajući liniju Kolka je kazao kako hrvatska nacionalna aviokompanija na ovaj način daje irskom narodu priliku da doživi kontinentalnu i mediteransku Hrvatsku. Jon Woolf, menadžer razvoja poslovanja dablinske zračne luke, izrazio je zadovoljstvo što je hrvatska kompanija novi operater na irskom tlu i ponadao se da će se vrlo brzo pokazati opravdanost ove linije.

“Irska ima najbolju gospodarsku situaciju kakvu nije imala dugo. Zaposlenost je rekordna, a nezaposlenost vrlo niska. To znači da imamo veliki broj stranih radnika koji dolaze ovdje raditi, a koji onda i putuju kući”, kazao je Woolf. Inače, kako su istaknuli na aerodromu u Dublinu, važnoj poveznici između Sjeverne Amerike i Europe, Croatia Airlines im je 44. operater, a ove godine očekuju više od 31 milijun putnika. Važnost jačeg povezivanja Hrvatske i Irske istaknuli su i veleposlanici obiju zemalja, hrvatski u Irskoj Ivan Mašina, te irska veleposlanica u Zagrebu Olive Hempenstall. Ona je istaknula da zemlje imaju snažnu turističku industriju, a koju mogu dodatno unaprijediti međusobnom suradnjom i razmjenom iskustava.

Komentirajte prvi

New Report

Close