Ledo sladolede od sada mogu jesti i šeici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2016. u 10:14
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Sladoled se direktno iz proizvodnje Leda prevozi do Ujedinjenih Arapskih Emirata, morskim putem od luke Rijeka, Jadranskim i Sredozemnim morem kroz Sueski kanal i Crveno more sve do odredišne luke u Perzijskom zaljevu.

Vodeći hrvatski i regionalni proizvođač sladoleda Ledo napravio je snažan iskorak i na dalekim tržištima Afrike i Azije. Za kompaniju IFFCO Group koja je tržišni lider u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Ledo proizvodi impulsni i obiteljski sladoled. IFFCO Group izvozi u čak 30 zemalja Afrike i Azije, a značajan udjel ima na tržištima Saudijske Arabije, Kuvajta, Katara, Bahreina i Omana.

Suradnja s IFFCO Group počela je 2015. godine kada je Ledo za arapskog partnera počeo proizvoditi sladoled King, a ove godine ponuda je proširena i na obiteljski Quattro sladoled. Na tržištima arapskih zemalja Quattro je jako dobro prihvaćen, ali s malo drugačijom kombinacijom okusa. Popularne Quattro kombinacije su čokolada, vanilija, jagoda i banana, odnosno butter keks, višnja, lješnjak i vanilija.

Sladoled se direktno iz proizvodnje Leda prevozi do Ujedinjenih Arapskih Emirata, morskim putem od luke Rijeka, Jadranskim i Sredozemnim morem kroz Sueski kanal i Crveno more sve do odredišne luke u Perzijskom zaljevu.

„Ledo je jedna od rijetkih regionalnih kompanija koja se na svojim matičnim tržištima uspijeva oduprijeti čak i najjačim svjetskim konkurentima. Uspjeh se može temeljiti samo na kvaliteti, što sve više prepoznaju i naši partneri u dalekim zemljama. Suradnja s Unipexom omogućuje nam iskorak na brojna nova tržišta u Aziji i Africi, na kojima sa svojim sladoledima, ali i s drugim smrznutim proizvodima, sigurno imamo velik potencijal“, ističe predsjednik Uprave Leda Dario Vrabec.

Ledo izvozi ukupno trećinu svoje proizvodnje na dvadesetak stranih tržišta, među kojima su po količinama najvažniji Mađarska i Slovenija, a potom Norveška i SAD. Uz IFFCO Group, Ledo surađuje i s drugim velikim svjetskim kompanijama, kao što su američki Kroger, britanski Tescoi norveški Diplom Is.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Dobio si okladu,
Ledo sladoledi su cijenom nesto povoljniji nego kod nas.

U ledovim sladoledima se ne stedi na aditivima zato i je najbolji.

kladim se da će tamo ti sladoledi biti jeftiniji nego su kod nas

New Report

Close