Kuvajćani zainteresirani za oklopna borbena vozila “Đure Đakovića”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. svibanj 2015. u 10:01
Foto: Željko Lukunić / Pixsell

U posjetu Holdingu Đuro Đaković u petak je bilo izaslanstvo ministarstva obrane i vojske Kuvajta.

U posjetu Holdingu Đuro Đaković u petak je bilo izaslanstvo ministarstva obrane i vojske Kuvajta te još jednom pregledalo oklopno borbeno vozilo koje proizvodi holdingova tvrtka Specijalna vozila.

Posjet je organiziran kako bi se Kuvajćani upoznali s proizvodnim mogućnostima tvrtke "Đuro Đaković Specijalna vozila" koja proizvodi oklopna borbena vozila. Nakon obilaska pogona za izaslanstvo iz Kuvajta organizirano je predstavljanje na vojnom poligonu u Kindrovu nedaleko od Slavonskog Broda, o čemu je u kratkom priopćenju izvijestila Služba za odnose s javnošću Holdinga.

Holding Đuro Đaković 22. siječnja izvijestio je da su ušli u uži krug među tri moguća dobavljača oklopnih vozila za kuvajtsko ministarstvo obrane.

Oklopno vozilo koje se proizvodi u pogonima Specijalnih vozila prošlo je testiranje u Kuvajtu u kolovozu 2013. godine. Prema podacima iz Uprave Holdinga Đuro Đaković, poziv za sudjelovanje u nastavku procesa nabave oklopnih vozila u Kuvajtu dobili su u drugoj polovici prošle godine.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nikada im nije bio rušenje Asada nego stvaranje haosa i zle krvi između Sunita i Šita. Praktično su sve napravili da dođe do što većeg neprijateljstva između Arapa i Irana i dugoročno napravili veliki posao sa prodajom oružja.
Rusi su im dobrodošli da haos bude veći i kupovina oružjo još veća. Jer da su Asada odmah makli nebi više bilo neprijateljstva i nebi Saudijci imali tako velike narudžbe oružja.
Praktično relativno mala investicija prema veličini narudžbi i profita. Sve je to jedan veliki biznis i ljudski životi tu ništa ne znače.

Po tko zna koji put izaslanstva sa Bliskog istoka se upoznavaju sa ‘proizvodnim mogućnostima Đure Đakovića…’

🙂

New Report

Close