Kupili Spačvu, novi vlasnik tvrtka Pervanovo najavljuje delistanje i preoblikovanje u d.o.o.

Autor: Suzana Varošanec , 01. lipanj 2021. u 15:58
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Jako smo zadovoljni najnovijom akvizicijom, izjavio je član Uprave tvrtke Pervanovo Stjepan Vojinić. Kupili su, kaže, Spačvu, preko akvizicije dionica od fonda Questus, Hrvatske poštanske banke I fonda Maverick, a ukupno je to 98,6% dionica Spačve. Pervanovo sa sjedištem u Dubrovniku u vlasništvu je švedske tvrtke Pervanovo Invest AB, švedsko-hrvatskog poduzetnika Darka Pervana,

U ime trgovačkog društva Pervanovo sa sjedištem u Dubrovniku u vlasništvu svog jedinog osnivača tvrtke Pervanovo Invest AB iz Švedske, švedsko-hrvatskog poduzetnika Darka Pervana, specijalni punomoćnik odvjetnik Mislav Bradvica, odvjetnik u zagrebačkom odvjetničkom društvu Bradvica, Mari, Wahl, Cesarec, dostavio je Zagrebačkoj burzi obavijest o nastanku obveze objave ponude za preuzimanje Drvne industrije Spačva.

Kako se u ovoj obavijesti navodi, ovim putem dostavlja se obavijest o nastanku obveze objave ponude za preuzimanje društva Drvna industrija Spačva d.d., sa sjedištem u Vinkovcima, upisanog u sudski registar Trgovačkog suda u Osijeku.

“Molimo da dostavljenu obavijest o nastanku obveze objave ponude za preuzimanje bez odgode objavite na internetskim stranicama Zagrebačke burze d.d., sukladno članku 4. stavku 2. ZPDD-a”, stoji u obavijesti.

Jako smo zadovoljni najnovijom akvizicijom, izjavio je član Uprave tvrtke Pervanovo Stjepan Vojinić.

“Kupili smo Spačvu, preko akvizicije dionica od fonda Questus, Hrvatske poštanske banke I fonda Maverick, a ukupno je to 98,6% dionica Spačve”, kaže Vojinić.

Dodaje kako moraju ući u operativno poslovanje Spačve da bi potom prezentirali buduće planove.

Završena je kompletna transakcija u kojoj, doznajemo, nisu korištene usluge konzultanata. U nastavku procedure očekuje se javna objava za preostalih 1,4 posto dionica, nakon čeka novi vlasnik planira, kaže Vojinić, delistanje ove dionice sa Zagrebačke burze I statusno preoblikovanje iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću.

Komentirajte prvi

New Report

Close