Poslovna 2021.
Matija Žulj, osnivač i direkltor Agrivija

Kriza je dala vjetar u leđa digitalizaciji, pa i u poljoprivredi

Planiramo dodatno ubrzanje rasta koji je posljednjih godina iznosio u prosjeku 100% godišnje. Smatram da će za tehnološki sektor 2021. biti rekordna.

Poslovni.hr
29. studeni 2020. u 22:01
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon vrlo izazovne 2020. koja je, uz ekonomsku neizvjesnost, donijela i velik pritisak na održavanje kontinuiteta svakodnevnih poslovnih procesa, u tvrtki Agrivi očekujemo da će 2021. donijeti stabilizaciju i, općenito, povoljnije poslovno okruženje. Sve ozbiljne procjene govore o relativno brzom gospodarskom oporavku sljedeće godine, i to je svima u biznisu bitno, jer je pozitivno okruženje ključno za nastavak investiranja i daljnji razvoj.

Što se tiče tehnološkog sektora i naše kompanije, nama ni 2020. nije bila poslovno loša. Ova kriza je dodatno naglasila potrebu digitalizacije svih vidova poslovanja, pa tako i u poljoprivredi, a 2020. nam je dodatno otvorila neka vrata i ubrzala cijelu dinamiku našeg poslovnog razvoja.

Nastavili smo ekspanziju na ključnim tržištima koje pokrivamo mrežom ureda u Zagrebu, Londonu, Bukureštu i Varšavi, te smo osigurali novu rundu financiranja, čime ćemo dodatno ubrzati i razvoj naše platforme i tržišnu dinamiku. Dodatno, uspjeli smo probiti tržište Bliskog istoka s rješenjem za sljedivost poljoprivredne proizvodnje u koje vjerujemo da ima ogroman tržišni potencijal. Učvrstili smo i odnos s velikim partnerima poput američkog Driscoll’sa, najvećeg proizvođača bobičastog voća na svijetu, švicarskog Nestlea, švicarskog Helvetasa te banke BNP Paribas. Zatvorili smo startup fazu, ojačali menadžerski tim i osnažili tržišnu poziciju.

Za sljedeću godinu planiramo dodatno ubrzanje rasta koji je posljednjih godina iznosio u prosjeku 100 posto godišnje. Općenito smatramo da će za tehnološki sektor 2021. biti rekordna, na valu većeg interesa kompanija, ali i javnog sektora diljem svijeta u ulaganja u digitalnu transformaciju. Takvo okruženje može i treba iskoristiti i Hrvatska kojoj se, konkretno za digitalizaciju nacionalne poljoprivrede, otvaraju znatna EU sredstva. S obzirom na to da digitalizacija u poljoprivredi diže zarade između 50 i 100 posto, čime značajno povećava konkurentnost i održivost proizvodnje, tu priliku ne bi smjeli propustiti.

New Report

Close