Kreće jedna od najvećih investicija: Objavljeno tko će graditi Rimčev kampus

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2021. u 09:34
FOTO: Rimac Automobili

Rimac Automobili počinju graditi kampus u Kerestincu, koji je, s oko 200.000 četvornih metara ukupne i 95.000 kvadrata radne površine te cijenom gradnje od 200 milijuna eura, jedna od najvećih građevinskih i financijskih investicija u hrvatskom gospodarstvu.

U obavijesti o početku gradnje kampusa koju je jučer tvrtka Mate Rimca dostavila Zagrebačkoj županiji, čija su nadležna tijela u srpnju ove godine izdala građevinsku dozvolu za tzv. prvu fazu gradnje proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa Rimac, navodi se da je izvođač radova tvrtka Facies iz Samobora, objavio je Jutarnji list.

Za gradnju kampusa, podsjetimo, Rimcu je zemljište u travnju ove godine iznajmila gradska uprava Svete Nedelje na 69 godina. Prema odredbama ugovora Svete Nedelje i Rimca, investitor je obvezan sagraditi kampus u roku od tri godine od početka gradnje. Mate Rimac je prilikom potpisivanja spomenutog ugovora poručio, među ostalim, kako je za kampus zatvorio financijsku konstrukciju te da želi početi s gradnjom što prije.

Komentirajte prvi

New Report

Close