Kravica Kraljica od 100% hrvatskog mlijeka

Autor: PD VL native tim , 27. lipanj 2021. u 22:00
Jedino mlijeko u Hrvatskoj koje se pakira u ekološki prihvatljivu ambalažu/Fortenova

Belje je jedini veliki proizvođač mliječnih proizvoda koji se bavi i proizvodnjom mlijeka na vlastitim farmama.

U novoj liniji mliječnih proizvoda, Belje je uspješno spojilo proizvodnju mlijeka na domaćim farmama i moderan pristup u stvaranju proizvoda i njegovog lansiranja na tržište. Kompanija koja ima više od tri stoljeća tradicije proizvodnje domaće hrane već je dugi niz godina predvodnik u implementaciji suvremenih tehnika i načina proizvodnje što je potvrđeno i lansiranjem linije proizvoda Kravica Kraljica.

Domaći, lokalni proizvodi imaju ogromne prednosti kada je riječ o porijeklu, kratkim lancima opskrbe, svježini i kvaliteti pa je misija Belja proizvodnja domaće hrane sa sljedivošću Od polja do stola zbog čega su na razini cjelokupne kompanije, na ukupno sedamdeset proizvodnih lokacija, uvedene norme ISO 9001, HACCP, GLOBAL GAP i IFS.

Proizvodnja hrane započinje u sjemenarstvu i ratarstvu jer Belje obrađuje 20.000 hektara oranica s kojih dolaze domaće sirovine za stočnu hranu za vlastite farme. Stočarstvo Belja upravlja s 25 farmi svinjogojstva, tova junadi i mliječnog govedarstva na kojima se proizvode svinje, junad i domaće mlijeko.

Sljedivost započinje na oranicama

Za mliječne proizvode Kravica Kraljica 100% domaće mlijeko dolazi s farmi Belja, Vupika i farmi kooperanata. Riječ je o deset velikih farmi, 300 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i ukupno 7.500 krava.

Samo Belje godišnje proizvede 35 milijuna litara mlijeka, a kada se tome pribroji i mlijeko Vupika i kooperanata to je godišnje 58 milijuna litara ili 14% godišnje proizvodnje kravljeg mlijeka u Hrvatskoj. S obzirom da je Belje jedini veliki proizvođač mliječnih proizvoda koji se bavi i proizvodnjom mlijeka na vlastitim farmama na proizvodima „Kravica Kraljica“ ponosno stoji oznaka 100% hrvatsko mlijeko jer je uistinu riječ o pravoj domaćoj proizvodnji.

Za svaki od mliječnih proizvoda sljedivost započinje na vlastitim oranicama na kojima se uzgajaju domaće sirovine za ishranu krava jer je upravo priprema visokokvalitetne hrane najvažnija u proizvodnji mlijeka ekstra klase pa se o tome vodi posebna briga, i na farmama Belja i Vupika, i na farmama kooperanata.

Kako ističu u Belju, vlastite farme su važan oslonac očuvanja domaće proizvodnje mlijeka, a osiguravaju i dobru bazu za edukaciju i širenje znanja prema kooperantima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, s područja svih pet slavonskih županija.

Kroz zaštitni lik nove linije mliječnih proizvoda, kravicu s kraljevskom krunom, Belje posredno promovira očuvanje proizvodnje mlijeka na domaćim farmama i naglašava brigu i pažnju koju zaposlenici Belja i obiteljska poljoprivredna gospodarstva svakodnevno posvećuju svojim kravicama.

Može se reći da kravice na svim tim farmama imaju status kraljica zbog čega je novi brend i nazvan „Kravica Kraljica“.

S modernim pristupom u dizajnu ambalaže i komunikaciji vrijednosti domaćeg mlijeka i mliječnih proizvoda Belje je napravilo odmak na tržištu i posebno se fokusiralo na novu generaciju potrošača i njihove potrebe. Iz tog razloga je strategija razvoja brenda podijeljena u nekoliko faza, a za početak su na tržište plasirani svježe i trajno mlijeko, sir s vrhnjem, jogurt u čaši i boci, grčki jogurt, kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje.

Smanjenje ugljičnog otiska

Prilikom stvaranja nove linije mliječnih proizvoda posebna pozornost je posvećena pakiranju kako u pogledu dizajna ambalaže tako i u funkcionalnosti i očuvanju okoliša pa je Kravica Kraljica jedino mlijeko u Hrvatskoj koje se pakira u ekološki prihvatljivu ambalažu.

S obzirom da svi potrošači, a posebno mlade generacije, sve više pozornosti posvećuju zaštiti okoliša i radije kupuju proizvode čija se ambalaža može reciklirati odabrana je ambalaža koja već svojom osnovnom bojom sugerira da je riječ o ekološki osviještenom pakiranju.

Korištenje ambalaže koja je napravljena od 82 posto materijala biljnog porijekla (šećerne trske iz održivog uzgoja) omogućilo je i smanjenje ugljičnog otiska prilikom proizvodnje ovog pakiranja za 18 posto pa je Kravica Kraljica mlijeko sjajan primjer visoko kvalitetnog domaćeg proizvoda koji se brine i za buduće generacije.

organizator
partner
partner
partner
partner
partner
partner

New Report

Close