Kovačiću još jedan mandat u Jadroplovu

Autor: Marija Brnić , 06. travanj 2017. u 14:45
Radi se plan restrukturiranja Jadroplova/Ivo Čagalj/PIXSELL

Prvi val menadžerskih promjena u poduzećima iz državnog portfelja.

Branimir Kovačić dobit će još jedan mandat predsjednika Uprave državnog brodara Jadroplova, odlučilo je Upravno vijeće CERP-a na čelu s ministrom državne imovine Goranom Marićem.

Kovačić je na čelu uprave Jadroplova još od 2011., a zbog dobivenih državnih potpora posljednjih godinu dana radi na izradi programa restrukturiranja ove  problematične države tvrtke. Program još čeka na odobrenje Vlade, a potom i Bruxellesa.   Daljnje aktivnosti na  restrukturiranju Kovačić će odraditi s novim timom, jer će nadzorni odbor dosadašnje članove uprave Alena Novakovića i Maria Radačića opozvati i po nalogu CERP-a i resornog ministarstva prometa zamijeniti s Daliborom Filipovićem i Petrom Baranovićem.

Opoziv je UV CERP-a naložio i za Snježanu Dominić, direktoricu tvornice obuće Meiso iz Goričana, koju će naslijediti Ivica Čapelj. U Vijesniku će, pak, nakon opoziva dosadašnje direktorice Nade Kanižaja novi mandat biti povjeren Iliji Nediću, a među državnim tvrtkama u kojima "kormilo" ostaje u rukama istog menadžera su Pleter-usluge, gdje će još jedan mandat odraditi Marijan Mareković. Uz njega će u upravi ostati i Denis Skubic, a pridružit će se novi član Martina Puljić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close