Konsolidator jednokratno Dalekovodu ubrizgava 150 mil. kn

Autor: Suzana Varošanec , 27. veljača 2014. u 09:44
Čovićeva tvrtka ulazi sa 50 milijuna kuna/H. Jelavić/PIXSELL

Novi većinski vlasnik želi što prije i drugi krug od 60 mil. kuna.

Dalekovod kreće s provedbom odluke lanjske skupštine o povećanju temeljnog kapitala (ulogom u novcu i pravima) i pravomoćne predstečajne nagodbe.

Proces povećanja temeljnog kapitala novčanim ulogom u iznosu od 150 milijuna kuna, i to na Dalekovodov poziv koji je u srijedu objavljen preko Zagrebačke burze, trajat će kratko. Krešimir Ružđak, direktor Konsolidatora, tvrtke u vlasništvu FGS-a Nexus i Dalmarine (članice grupacije Zagreb-Montaža Vlade Čovića) već je upisao dionice Dalekovoda u ime Konsolidatora. Time je tvrtka stekla takozvanu upisnicu za novo izdanje koje čini 15 milijuna dionica. Što se te vrste dokapitalizacije tiče, ona će završiti uplatom 150 milijuna kuna najkasnije do 14. ožujka.

 

Lesić

U roku, do 14. ožujka, ćemo jednokratnom uplatom doznačiti cijeli iznos

Taj je rok Konsolidatoru dao Dalekovod, a doznajemo da će reakcija biti brza, u skladu s očekivanjima. Marko Lesić, predsjednik Uprave Nexusa, potvrdio je da će u zadanom roku jednokratnom uplatom doznačiti cijeli iznos. Inače, Nexus sudjeluje sa 100 milijuna kuna, a Čovićeva tvrtka sa 50 milijuna. Dalekovod će tako prijeći u većinsko vlasništvo Konsolidatora, a držat će oko 80 posto dionica, kaže Lesić. U vlasničku strukturu Dalekovoda, istodobno, ući će sukladno nagodbi i velik broj dobavljača, a na temelju zamjene dijela svojih potraživanja u dionica. Takvi su vjerovnici pozvani da do 28. veljače u Dalekovodu upišu dionice: steknu upisnicu te sklope Ugovor o ulaganju prava u temeljni kapital koji mora biti ovjeren kod javnog bilježnika.

Prema Lesićevoj tvrdnji, Kosolidator je u svojoj ponudi uvjetovao Upravi Dalekovoda da što prije raspiše i drugi krug dokapitalizacije u iznosu od 60 milijuna kuna. To znači, kaže Lesić, da male dioničare za koji mjesec čeka i njihova nova prilika: "Oni će moći sudjelovati u drugom krugu po istim uvjetima kao Konsolidator, tj. po cijeni 10 kuna za dionicu. Konsolidator će biti isključen. Ako bi oni upisali cijelo izdanje, udio Konsolidatora razvodnio bi se na 60 posto", kaže Lesić. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kako tvrtke koje su dužne i Bogu i narodu mogu kupovati druge tvrtke, i to još se reklamiraju???

Dragi moj gospodine ubrizgali ste Vi i to dobro zajedno s rusom Milivanilijem [emo_smijesak] u Igh pa mi recite, kako ste sada ?
Bit će plača isto kao i s Igh, odeeee životna ušteđevina pa bi vrlo lako mogli sadit kumpire po Šibeniku..

Koja predstava…

Nadam se da kad dode pravo vrijeme, nitko nece ostati izostavljen iz programa za nagradivanje zasluznih…[emo_zloban]

New Report

Close