Končaru u Skandinaviji posao od 16 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 16. lipanj 2014. u 22:00
Thinkstock

Radit će na HE Svarthalsforsen.

Zagreb Tvrtka Končar-Generatori i motori (GIM) ugovorila je nove poslove u Skandinaviji vrijedne više od 16 milijuna eura.

Riječ je o revitalizaciji i povećanju snage dvaju generatora HE Svarthalsforsen, a kao opcija ostavljena je mogućnost obnove i trećeg generatora koja bi se realizirala dvije godine nakon završetka ugovorenog posla.HE Svarthalsforsen u vlasništvu je tvrtke Fortum, s kojom Končar GIM godinama uspješno surađuje. Za istog je kupca nedavno uspješno završena obnova dvaju generatora na HE Pyhakoski, a u tijeku je i obnova generatora na HE Imatra. Iz Končara napominju da je HE Svarthalsforsen samo 100 km uzvodno od HE Bergeforsen za koju je Končar prije dva mjeseca također ugovorio revitalizaciju generatora.

Posao je sklopljen s energetskom tvrtkom Vattenfall, za koju su u tijeku i radovi puštanja u pogon agregata na HE Pamilo, čiju je revitalizaciju također izveo Končar. I na drugim tržištima sklapaju nove poslove: početkom lipnja u St. Peterburgu su s tvrtkom OJSC Power Machines ugovorili isporuku statorskih namota za dva generatora HE Plavinas u vlasništvu latvijske elektroprivrede Latvenergo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close