Končar-Digital pomaže u organizaciji kolegija

Autor: Lucija Špiljak , 28. studeni 2021. u 22:00
Stjepan Sučić, član Uprave društva Končar – Digital/PD

Suradnja s akademskom zajednicom kroz jedinstveni kolegij na FER-u.

Grupa Končar nedavno je osnovala tvrtku Končar – Digital za digitalne usluge i rješenja koja je nastala podjelom društva Končar – Inženjering za energetiku i transport. Vodit će je članovi Uprave Goran Leci i Stjepan Sučić.

Grupa se osnivanjem nove tvrtke želi prilagoditi tržištu, omogućiti daljnju digitalnu konkurentnost, proširiti digitalni portfelj usluga i proizvoda te omogućiti ubrzan razvoj i učinkovito vođenje poslova u području industrijskog softvera.

Usto se okreću i suradnji s domaćim visokoobrazovnim institucijama s kojima Grupa surađuje niz godina. Naime, svoj će doprinos budućim stručnjacima dati suorganizacijom kolegija Razvoj programskih rješenja za industrijske IoT-sustave na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER).

„KONČAR – Digital danas okuplja stručnjake koncerna KONČAR iz područja industrijskog softvera namijenjenog vođenju sustava kritične i urbane infrastrukture. Prilagodljiva organizacija KONČAR – Digitala omogućit će nam pouzdan pristup kupcima i razvoju novih vlastitih digitalnih rješenja. Motivirani zaposlenici s prostorom za kreativnost i mogućnošću eksperimentiranja stvarat će inovacije. Stoga je glavna zadaća tvrtke KONČAR – Digital usmjeriti inovacije u razvoj uspješnih digitalnih rješenja za tržišta cijelog svijeta“, rekao je dr. sc. Stjepan Sučić, član Uprave društva KONČAR – Digital, koji je svoj profesionalni put u KONČARU započeo još tijekom studija.

Nositelji kolegija su predavači s FER-a, međutim, studente će sa svim teorijskim i praktičnim znanjima upoznati tim tvrtke Končar – Digital, koji će voditi predavanja i laboratorijske vježbe.

Kako ističu iz tvrtke, osnovna ideja ove suradnje je bolje upoznavanje studenata treće i viših godina s razvojem aplikacija za najsuvremenija digitalna rješenja, koja koriste vodeće svjetske IT tvrtke, pa tako i Končar – Digital.

Predavanja se pritom temelje na teoriji i zadacima kojima Grupa Končar osposobljava svoje nove zaposlenike i uvodi ih u svijet razvoja industrijskog softvera. SCADA sustav PROZA NET perjanica je Končaravih softverskih rješenja s više od 700 implementacija u regiji i svijetu.

Shodno tome, ovaj kolegij predstavlja izuzetnu priliku za studente da se uz pomoć ponajboljih domaćih stručnjaka upoznaju sa stručnim aspektom rada s najsuvremenijim tehnologijama.

Osim razvoja svojih znanja i vještina, studenti kroz ovaj kolegij također imaju priliku nastaviti svoj profesionalni razvoj kao članovi Končar – Digital tima.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close