Kod njih je prosječna plaća 8300 kuna, povećali su broj radnika, a nedavno su na tržište izbacili jedinstven proizvod

Autor: Poslovni.hr , 16. svibanj 2021. u 07:54
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Sobočan iz Murskog Središća, tvrtka je specijalizirana za projektiranje te proizvodnju namještaja i opreme za trgovine i poslovne prostore. Vodi je Franjo Sobočan (66) te njegovi sinovi Nikola (41) i Dejan (42). Više od 60 posto svojih prihoda ostvare u inozemstvu, a glavni poslovni partner im je švicarski div Intersport, vodeći svjetski trgovac sportske opreme, obuće i odjeće.

Nedavno su Sobočani napravili iskorak te su izbacili na tržište svoj prvi inovativan dizajnerski proizvod – mobilni ured Movo – koji je u manje od godinu dana osvojio tri prestižne međunarodne nagrade.

Trenutno u ponudi imaju šest tipova mobilnog ureda – brzo su sklopivi i zauzimaju malo prostora, a kad se zatvore, izgledaju kao atraktivan komad namještaja. Svaki je opremljen kotačićima, strujnom utičnicom, USB priključkom te prostorom za fascikle i uredski pribor. Cijena im se kreće od 1400 do 2600 eura, piše tportal.

FOTO: Press

Prave rezultate od prodaje mobilnih ureda Sobočani očekuju u narednih godinu dana. Trenutno su u fazi definiranja prodajnih kanala. Ciljani kupci su im projektni uredi, trgovine dizajnerskim namještajem te web shopovi.

Kriza izazvana pandemijom koronavirusa odrazila se i na poslovanje Sobočana. Kako su s ulaganjima stali svi njihovi najvažniji kupci – uz Intersport, to su još grupacija MOL (benzinske crpke) i najveće domaće hotelske kuće – smanjio se broj narudžbi. Lani su im prihodi pali za 14 posto, na 103 milijuna kuna. Usprkos tome, povećali su broj radnika, sad ih je oko 200, te nisu smanjivali plaće s prosjekom od 8300 kuna.

U ovoj godini Sobočani očekuju više narudžbi te oko 125 milijuna kuna prihoda, što je za šest milijuna kuna više nego lani. Jedino što ih muči drastično je poskupljenje sirovina, prije svega lima i željeza.

Komentirajte prvi

New Report

Close