Kasni plaća u Đuro Đaković grupi

Autor: Poslovni.hr/H , 23. listopad 2019. u 13:10
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Đuro Đaković grupa izvijestila je u srijedu da po dospijeću nije uspjela isplatiti radnicima plaće za rujan, zbog nedostatka novca na računu.

Grupa, kao i dva od četiri njegova povezana društva po dospijeću nisu uspjela isplatiti plaću radnicima za rujan 2019. godine i to zbog nedostatka financijskih sredstava na računima poslodavaca, kaže se u obavijesti.

Dodaje se kako su u tim društvima u tijeku postupci zakonom i kolektivnim ugovorom predviđeni za takve situacije.

Ni jedno od društava koja nisu isplatila plaću nema blokiran račun te poslodavci intenzivno poduzimaju niz aktivnosti kako bi u što skorijem roku ispunili obvezu isplate plaće, ističe se.

Problem s likvidnošću, uslijed kojeg je došlo do nemogućnosti isplate plaća, uzrokovan je nedostatkom adekvatnog financiranja proizvodnje. Grupacija navedeni problem pokušava riješiti kroz intenzivne pregovore s potencijalnim kreditorima kao i kroz plan daljnjeg restrukturiranja, kažu u Đuro Đaković grupi.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ajde poslovni pitajte se gdje je i što sad radi bivši predsjednik Uprave Đuro Đaković. Da vidimo istraživačko novinarstvo.

Cim prije stavit kljuc u bravu jer je dostaaaaa da mi placamo njihove pokusaje restrukturiranja i placamo politicke uhljebe zadnjih 11 godina!!!!!!!!!!

KUC KUC!!
stečaj kuca na vrata!

Nakon toliko godina politickog kadroviranja nije moglo zavrsiti drukcije. Da nije bilo Bakica odavno bi ovo zavrsilo u stecaju.

Zali boze onih milijun dokapitalizacija i spaljivanja love poreznih obveznika.

New Report

Close