Velika inovacija hrvatske tvrke: Od danas baš svatko može postati vlasnik bankomata, cijena između 8 i 15.000 eura

Autor: Darko Bičak , 20. travanj 2021. u 09:53
U biznis će poželjeti ući mnogi/Pixabay

Ukratko, Monestiq služi kao poveznica između malih poduzetnika i titana financijske industrije kao što su Visa ili MasterCard koje su osnova svjetskog platnog prometa.

Inovacijom hrvatske tvrtke Monestiq, koja je kreirala prvu franšiznu licencu za bankomate u Europi, vlasnikom će bankomata od danas moći postati baš svatko.

Kako pojašnjavaju u Monestiqu, djelatnost koja je dosad bila rezervirana samo za banke i financijske institucije zahvaljujući njihovu rješenju sada je otvorena za sve: od ugostitelja i vlasnika poslovnih prostora do poduzetnika zainteresiranih za snažnije uključivanje u ovu domenu financijskog poslovanja.

Cijena samog bankomata je između osam i 15 tisuća eura, a situacija na tržištu po kojoj su vlasnici atraktivnih prostora, uglavnom u turističkim središtima, mogli iznajmiti svoj objekt za bankomat i za cijenu od tisuću eura mjesečno govori da se radi o profitabilnom poslu u koji će poželjeti ući mnogi.

Već bi Mađari i Nijemci

Ivan Dušević, direktor Monestiqa, ističe da se radi o financijsko-tehnološkom rješenju što objedinjuje sve potrebne protokole i prava za procesuiranje transakcija te povezuje bankomate s globalnim kartičarskim shemama kao što su Visa i MasterCard.

“Time se omogućuje da bankomati rade ono što im i jest svrha: prihvat kartica i isplatu novca. Istovremeno omogućuje se i poduzetnicima da na jednostavan način postanu vlasnicima jednog ili više bankomata i pridruže se ekskluzivnom društvu pružatelja usluga u financijskoj industriji”, kaže Dušević koji je karijeru gradio u međunarodnim konzultantskim kompanijama, a sada je odlučio znanje iskoristiti za transformaciju financijskog sektora u Hrvatskoj.

Dodao je da ove godine Monestiq kreće s hrvatskim tržištem, nakon čega tvrtka planira širenje u Europi. Kako slična mogućnost ne postoji na Starom kontinentu, iz tvrtke su kazali kako već imaju upite za franšizna prava iz Mađarske i Njemačke.

Izgraditi najveći lanac

Konačni cilj im je, kako sami ističu, izgraditi najveći franšizni lanac bankomata u Europi. “Ukratko, Monestiq služi kao poveznica između malih poduzetnika i titana financijske industrije kao što su Visa ili MasterCard koje su osnova svjetskog platnog prometa.

Povezujemo vlasnike lokala, trgovina ili drugih poslovnih prostora sa složenim kartičarskih shemama i omogućujemo im upravljanje vlastitim bankomatima”, zaključuje Dušević.

Komentirajte prvi

New Report

Close