JGL prvo polugodište završio s rekordnim rastom

Autor: Marija Crnjak , 29. kolovoz 2019. u 13:58
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

„Iznimno smo zadovoljni rastom i činjenicom da je ostvaren na velikom broju tržišta i sa širokim portfeljem proizvoda“, naglasio je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

S ukupnim konsolidiranim prihodima od 406 milijuna kuna, odnosno rastom od 15%, JGL Grupa je ostvarila najbolje polugodišnje rezultate u svojoj povijesti. U dijelu farmaceutskog core business-a (JGL Pharma), koji ne uključuje ljekarnički dio poslovanja te segment kozmetike i dijetetike, realizirano je 305 milijuna kuna poslovnih prihoda te je zabilježen rast od 13%.

Operativna dobit (EBITDA) JGL Grupe od 46 milijuna kuna više je nego udvostručena u odnosu na kraj lipnja 2018., dok je dobit prije oporezivanja (EBT) od 26 milijuna kuna, za 45 milijuna kuna veća u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

„Iznimno smo zadovoljni rastom, ne samo dvoznamenkastom stopom, nego i činjenicom da je ostvaren na velikom broju tržišta i sa širokim portfeljem proizvoda, zahvaljujući sjajnom angažmanu svih naših zaposlenika.“, naglasio je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close