JGL izdao 200 mil. kn vrijedne obveznice

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2015. u 22:00
Ivo Usmiani, direktor JGL-a, Foto: Pixsell

JGL je izdanjem novih obveznica refinancirao postojeće obveznice u nominalnom iznosu od 113,03 milijuna kuna.

Jadran – Galenski laboratorij (JGL) izdao je u ponedjeljak petogodišnje obveznice u iznosu od 200 milijuna kuna. Ta će sredstva dijelom koristiti za refinanciranje obveznica koje dospijevaju sredinom iduće godine, dok će ostatak biti iskorišten za smanjenje postojećeg duga po kreditima.

Iz JGL-a navode da su ulagatelji u obveznice na primarnom tržištu banke, investicijski fondovi, domaći obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi i osiguravajuća društva, a ukupno je u izdanju sudjelovalo 20 ulagatelja.

Sredstva prikupljena izdanjem obveznica JGL će dijelom koristiti za refinanciranje obveza po obveznicama koje dospijevaju 10. lipnja 2016., a ostatak će biti iskorišten za smanjenje postojećeg duga po kreditima, navodi se u objavi.

Cijena izdanja obveznica je 99,839 posto, a agent izdanja Privredna banka Zagreb. Kamatna stopa obveznica je fiksna, isplaćuje se polugodišnje te iznosi 5,8125 posto. Glavnica obveznica isplatit će se odjednom, na dan njihova dospijeća.

JGL je izdanjem novih obveznica refinancirao postojeće obveznice u nominalnom iznosu od 113,03 milijuna kuna, dok je preostali iznos postojećih obveznica u optjecaju 26,96 milijuna kuna. Naime, JGL je 2011. izdao obveznice od 140 milijuna kuna, dospijeća 10. lipnja 2016.

Novoizdane obveznice su uvrštene u usluge depozitorija i usluge poravnanja i namire SKDD-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kada se ova vijest proširi po “regionu” zasigurno će na Beogradskoj berzi značajno porasti i akcije BG Pharme .

New Report

Close