Jeftinije karte za trajekte nisu uspjele: Umjesto povećanja, broj putnika se smanjio

Autor: Poslovni.hr , 18. travanj 2018. u 09:26
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Prema podacima Agencije za obalni linijski pomorski promet, Jadrolinija je na razini svih linija i svih vikenda imala 9 posto manje putnika i 5 posto manje vozila.

Akcija vikend-pojeftinjenja karata za 20 posto na trajektima Jadrolinije i Rapske plovidbe, čija je provedba započela 19. siječnja, nije polučila željeni rezultat jer niti na jednoj trajektnoj liniji nije povećan broj prodanih karata u vrijeme sniženja. Unatoč manjim cijenama, bilo je i manje putnika i vozila, pa su stoga obje brodarske kompanije zabilježile manje prihode od prodaje karata u vrijeme vikenda, javlja Novi list.

Prema podacima Agencije za obalni linijski pomorski promet, Jadrolinija je na razini svih linija i svih vikenda imala 9 posto manje putnika i 5 posto manje vozila, pa je na razini kompanije prihod smanjen za oko 900.000 kuna u odnosu na isto razdoblje protekle godine. Slični su i pokazatelji prometa i prihoda Rapske plovidbe, koja je u razdoblju od ukupno osam odrađenih vikenda s jeftinijom cijenom karata imala smanjeni prihod od prodaje za 57.924 kuna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Možda nisu uzeli u jednađbu ljudski faktor. Zar cilj putovanja nije da se dođe s jednog mjesta na drugo? Vi ste napravili cestu i sagradili kučicu i naplaćujete ljudima prolaz. Kako ću ja bez karte vidit Hvar? Dajte molim vas prominite aj kapitalizam il što već, jedva jedem hranu.

New Report

Close