Jedna od najvećih slavonskih tvrtki na tržište plasirala proizvod kojeg svi žele

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2020. u 10:10
FOTO: Grad-Export

Na plasiranje novog proizvoda motivirala ih je potražnja za zaštitnom opremom, ali i pad tržišta panela za ulazna vrata u Hrvatskoj i u zemljama u okruženju za 50-ak posto.

Vinkovački Grad-Export, jedan od vodećih europskih proizvođača dekorativnih panela za ulazna vrata, brzo je reagirao na tekuće promjene na tržištu izazvane koronavirusom. Na tržište su prije desetak dana plasirali dezinfekcijsku barijeru za obuću koja se postavlja ispred ulaznih vrata, piše Jutarnji list.

– Ideja za ds barijeru je moja, razradili su je suradnici u tvrtki i, što je najvažnije, tržište ju je odlično prihvatilo – kaže Petar Šimić, osnivač, vlasnik i direktor Grad-Exporta.

Na plasiranje novog proizvoda Šimića je motivirala potražnja za dezinfekcijskom i zaštitnom opremom, ali, ističe, i pad tržišta panela za ulazna vrata u Hrvatskoj i u zemljama u okruženju za 50-ak posto.

– Morao sam nešto poduzeti, u trenutku kad je izbila kriza s koronavirusom, pedeset posto zaposlenih u tvrtki morao sam poslati kući jer jednostavno nije bilo posla. Nikoga, međutim, od 186 zaposlenih u Grad-Exportu nisam otpustio, a evo, dok razgovaramo, počeli smo raditi na 160 ds barijera za naručitelja. Nećemo danas sve stići napraviti pa ćemo raditi i u subotu – ističe Šimić koji je dosad prodao oko 700 ds barijera čija je primjena praktički moguća u svim ustanovama, industriji, trgovinama, obrtima i kućanstvima. Barijera se sastoji od vakuumiranog i profiliranog PVC-a, čelične ispune, protuklizne EPDM gume i pričvršćivača, što nije nevažno jer je njezina maloprodajna cijena od 240 kuna bez PDV-a pa nadalje, ovisno o dimenzijama.

Grad-Exporta je s godišnjim prihodom od oko 90 milijuna kuna jedna od najvećih tvrtki na istoku naše zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close