Jadroplov i CE-ZA-R u poslu od 50 milijuna dolara

Autor: Darko Bičak , 31. ožujak 2022. u 10:10
Turska je za CE-ZA-R najveće izvozno tržište kad je u pitanju metal, plan je pojačati plasman na milijun tona/D. Puklavec/PIXSELL

Radi se o ugovoru između njihove tvrtke kćeri Split Maritime Inc. i CE-ZA-R-a o najmu broda Split za prijevoz rasutog tereta iz hrvatskih luka Rijeka i Split za čeličane u Turskoj.

Jadroplov je sklopio petogodišnji ugovor sa zagrebačkom tvrtkom CE-ZA-R iz CIOS grupe o prijevozu tereta brodom vrijedan ukupno 50 milijuna dolara (10 mi. USD godišnje).

Kako su iz splitske tvrtke izvijestili putem Zagrebačke burze, radi se o ugovoru između njihove tvrtke kćeri Split Maritime Inc. sa sjedištem na Maršalskom otočju i CE-ZA-R-a o najmu broda Split za prijevoz rasutog tereta iz hrvatskih luka Rijeka i Split za čeličane u Turskoj.

U Jadroplovu naglašavaju da je motorni brod Split najstarije plovilo u njihovoj floti izgrađen 1998 godine. CE-ZA-R je vodeća hrvatska tvrtka za prikupljanje i reciklažu otpada te godišnje obrade i milijun tona materijala.

Posljednji financijski podaci, oni za 2020. godinu, govore o 1,1 milijardu kuna prihoda, a što je rast za 34% u odnosu na 2019., a očekivanja za 2021. su dvoznamenkasti rast. Od toga su 75% ostvarili u izvozu, a već za 2021. se očekuje da gotovo 90% prihoda dođe od izvoza.

“Kada govorimo o metalu, glavno izvozno tržište nam je Turska gdje planiramo plasirati oko milijun tona metalne sirovine godišnje.

Manje količine izvozimo i u Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Njemačku i Italiju, a prisutni smo i na domaćem tržištu, za potrebe željezare u Sisku”, kazao nam je u nedavnom intervjuu Jure Vukić, predsjednik Uprave CE-ZA-R-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close