Jadrolinija obnavlja flotu za 18,3 milijuna eura, brodovi ipak neće biti novi

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2023. u 14:40
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječ je o katamaranima Puntamika, koji je preuzeo liniju Rijeka – Rab – Novalja, te Kolovare, koji plovi na liniji Mali Lošinj – Ilovik – Susak – Unije – Martinšćica – Cres – Rijeka.

Jadrolinija za iduće ljeto planira osvježiti flotu trima ‘novim’ katamaranima. Državni brodar raspisao je javnu nabavu tešku 18,3 milijuna eura, prema kojoj brodovi ne smiju biti stariji od dvije godine, piše tportal.

Jadrolinija je ovog ljeta od Tankerske plovidbe za 13,42 milijuna eura kupila dva katamarana, a koja je prethodno od iste tvrtke bila unajmila na tri mjeseca za 480.000 eura.

Riječ je o katamaranima Puntamika, koji je preuzeo liniju Rijeka – Rab – Novalja, te Kolovare, koji plovi na liniji Mali Lošinj – Ilovik – Susak – Unije – Martinšćica – Cres – Rijeka. I oni su, poput ovih kakvi se traže danas, izrađeni od aluminija, imaju kapacitet od 317 putnika, a građeni su 2018. i 2019. u brodogradilištu Cahaya Samudra u Indoneziji. Nakon preuzimanja, u Jadroliniji su katamarani preimenovani u Katu i Danicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close